Hlavní obsah

Kanoisté Radoň a Dvořák čtvrtým místem na MS vybojovali olympiádu

Deblkanoisté Jaroslav Radoň s Filipem Dvořákem se jako druhá česká loď kvalifikovali na olympiádu. Zisk účastnického místa na vrcholný závod příštího roku pro ně znamená zároveň náplast na to, že na mistrovství světa v Szegedu už podruhé těsně nedosáhli na medaili. Stejně jako v pátek ve finále neolympijské pětistovky dnes skončili na dvojnásobné trati čtvrtí.

Článek

Mužský čtyřkajak Pavel Davídek, Jan Souček, Lukáš Trefil, Jan Štěrba, který se do Londýna kvalifikoval v pátek už samotným postupem do finále kilometrového závodu, obsadil šesté místo. Stejným výsledkem se blýskl teprve osmnáctiletý Martin Fuksa při premiéře mezi seniorskými singlkanoisty na neolympijské pětistovce.

O další místa do Londýna už české posádky v Szegedu nepojedou. Na sprinterské dvoustovce v olympijských disciplínách K1 si Filip Šváb zajistil jen účast ve finále B a Michaela Fasnerová ze semifinále nepostoupila, Fuksa na C1 pojede finále B a deblkajak Jiří Kraft, Branko Tarkulič čeká "céčko".

V boji o medaile bez možnosti nominovat se na OH bude v neděli na startu ženský deblkajak Jana Šebestová, Jana Blahová díky třetímu místu v semifinálové jízdě.

Reklama