Hlavní obsah

MS vodních slalomářů narušil vítr, kvalifikace byly zrušeny

BRATISLAVA

Mistrovství světa ve vodním slalomu v Bratislavě narušilo počasí. Kvůli silnému větru byly dnes během prvního dne šampionátu zrušeny úvodní kvalifikační jízdy deblkanoí a kajakářek, do druhé části kvalifikace závodníci už vůbec nenastoupili. Na C2 přitom byli dnes nejrychlejší Češi Tomáš Koplík s Jakubem Vrzáňem.

Článek

Porada vedoucích týmů rozhodla o tom, že se na kanálu v bratislavském Čunovu budou závody opakovat ve čtvrtek se začátkem ve 14:00, na pátek se posunou dvě kvalifikační jízdy zbývajících kategorií - C1 muži a ženy a K1 muži. Semifinále jednotlivých kategorií, která budou klíčová z pohledu olympijské kvalifikace, by se pak měla odjet v sobotu a v neděli dopoledne.

Slovenští organizátoři mají velkou smůlu na podmínky. Loňské mistrovství Evropy totiž muselo být v Čunovu dokonce zrušeno a přeloženo kvůli vysoké hladině vody, kterou způsobily výpadky energetických zdrojů v Gabčíkově a povodňový stav na české řece Moravě či nouzové vypouštění přehrad v Rakousku kvůli možnému nárůstu hladiny na horním toku Dunaje.

Reklama