Hlavní obsah

Bratři Hochschornerové popáté ovládli MS na deblkanoi

BRATISLAVA

Bratři Pavol a Peter Hochschornerové se počtvrté za sebou a popáté celkově stali mistry světa ve vodním slalomu na deblkanoi. Kajakářský titul v Bratislavě obhájila Rakušanka Corinna Kuhnleová. České lodě v dnešních finálových jízdách chyběly, všech šest posádek neuspělo v semifinále. Jaroslav Volf s Ondřejem Štěpánkem a Kateřina Kudějová skončili na prvním nepostupovém místě jedenáctí.

Článek

Populární "Hochšíci" v domácím kanálu v Čunovu naplnili očekávání a ke třem zlatým olympijským medailím přidali při premiérovém šampionátu na Slovensku pátý světový titul. První získali už v roce 2002, nepřetržitě vévodí vrcholné akci od roku 2007.

Bezchybnou finálovou jízdou si zajistili zlato o 73 setin před Francouzi Fabienem Lefevrem a Denisem Gargaudem Chanutem, kteří obhájili stříbro, třetí skončili bratranci Ladislav a Peter Škantárové.

Také nejlepší dvě kajakářky si zopakovaly pořadí z minulého šampionátu v Tacenu. Kuhnleová zvítězila s náskokem 3,28 sekundy před domácí Janou Dukátovou, a to měla na rozdíl od slovenské závodnice na kontě ještě penalizaci za dotyk branky. Bronz získala čistou jízdou Španělka Maialen Chourrautová.

Reklama