Hlavní obsah

Ježek byl druhý v kvalifikaci MS, postoupily všechny české lodě

Kanoista Stanislav Ježek v kvalifikaci na mistrovství světa potvrdil, že v letošní sezóně patří k nejlepším vodním slalomářům na světě, a do semifinále šampionátu v Čunovu postoupil z druhého místa. Rychlejší než celkový vítěz Světového poháru z České republiky byl dnes o 61 setin pouze domácí favorit Michal Martikán.

Článek

Do semifinále postoupili všichni čeští kanoisté - Tomáš Indruch vyjel osmé místo se ztrátou 3,44 sekundy na vítěze, Vítězslav Gebas byl devatenáctý necelých pět sekund za Martikánem. Boj o postup do finále v neolympijské disciplíně čeká čtvrtou kanoistku z kvalifikace Kateřinu Hoškovou.

"Dneska se to nepočítá, stejně to zítra bude jinak postavené," prohlásil po kvalifikaci Ježek. "Ale jsem rád, že jsem si tu trať zase projel," řekl český vodák. Kanoisté se totiž na kanál dostali poprvé od úterý, neboť závody byly kvůli větru ve středu po prvním kvalifikačním kole deblkanoistů a kajakářek zrušeny a ze čtvrtka ze stejného důvodu přeloženy na pátek a sobotu.

Boj o postup do finále bude v neděli klíčový pro nominační místa na olympijské hry do Londýna. V 9:00 pojedou semifinále kajakáři, kanoisté mají začátek v 10:25. Finále jsou na programu se začátkem ve 12:05. Odpoledne se uskuteční závody hlídek ve všech kategoriích.

Reklama