Hlavní obsah

Skifařka Knapková zakončila sezonu triumfem na mistrovství Evropy

PLOVDIV

Skifařka Miroslava Knapková se v Plovdivu stala evropskou šampionkou ve veslování. Úřadující mistryně světa získala na kontinentálním mistrovství již čtvrtou medaili, zlato vybojovala i v roce 2008. Mezi trojicí nejlepších od obnovení mistrovství Evropy nikdy nechyběla, loni byla druhá. V Bulharsku získali čeští veslaři ještě další tři medaile.

Foto: Ivana Roháčková, ČTK

Skifařka Miroslava Knapková

Článek

Knapková si v Plovdivu vedla suverénně ve všech jízdách a životní sezonu tak zakončila zlatou medailí. "Ani jsem nečekala, že by ta sezona mohla být takhle úspěšná, protože na jaře se to dobře nevyvíjelo. Ale jsem ráda, že se mi na konci podařilo dvakrát slyšet hymnu," řekla ČTK Knapková, která měla na začátku roku zdravotní problémy a příliš netrénovala.

Veslařka pražské Slavie byla velkou favoritkou ME, což potvrdila i na vodě. Úplně snadná výhra to ale prý nebyla. "Po mistrovství světa jsme trochu slavili a tréninku taky nebylo moc. Proto jsem z toho měla obavy," přiznala Knapková, které skifař Ondřej Synek i trenér Tomáš Kacovský start na ME trochu rozmlouvali. "Protože vždy po velkém úspěchu člověk těžko hledá motivaci, aby se dokázal zkoncentrovat na závod. Z toho pohledu to jednoduché nebylo," řekla.

Knapková si výhrou v Bulharsku dala další dárek k pondělním 31. narozeninám. Vedle oslav bude nyní odpočívat. "Přijde mi, že jsem nyní unavenější než po mistrovství světa. Veškerá únava dobíhá," dodala Knapková, která nemá v plánu žádnou konkrétní dovolenou. Plánuje jen navštívit přátele a kamarády, na které v sezoně neměla tolik času.

Druhá místa obsadily čtyřka bez kormidelníka lehkých vah Miroslav Vraštil, Jiří Kopáč, Ondřej Vetešník, Jan Vetešník a osmiveslice Matyáš Klang, Petr Melichar, Jakub Koloc, Jakub Podrazil, Jan Pilc, David Szabó, Kornel Altman, Jiří Srna s kormidelníkem Martinem Šumou. Dvojskif sester Jitky a Lenky Antošových skončil třetí.

Ve finále ME se představila i párová čtyřka ve složení David Jirka, Jan Andrle, Martin Basl, Petr Buzrla, která byla šestá.

Mistrovství Evropy ve veslování v Plovdivu (jen disciplíny s českou finálovou účastí):
Muži:
Čtyřka bez kormidelníka lehkých vah: 1. Itálie (Danesin, Caianiello, Miani, Goretti) 6:02,68, 2. ČR (Vraštil, Kopáč, O. Vetešník, J. Vetešník) 6:05,63, 3. Srbsko 6:08,77.
Párová čtyřka: 1. Rusko (Morgačev, Svirin, Salov, Fedorovcev) 5:45,17, 2. Estonsko 5:47,07, 3. Polsko 5:51,00, ...6. ČR (Jirka, Andrle, Basl, Buzrla) 5:53,65.
Osma: 1. Polsko (Brzezinski, Hejmej, Radosz, Hojka, Burda, Juszczak, Aranowski, Szpakowski, korm. Trojanowski) 5:37,38, 2. ČR (Klang, Melichar, Koloc, Podrazil, Pilc, Szabó, Altman, Srna, korm. Šuma) 5:39,38, 3. Ukrajina 5:39,63.
Ženy:
Skif: 1. Knapková (ČR) 7:52,03, 2. Levinovová (Rus.) 7:58,37, 3. Vistartaiteová (Lit.) 8:02,46.
Dvojskif: 1. Koženkovová, Dementěvová (Ukr.) 7:06,17, 2. Obradovičová, Filipovičová (Srb.) 7:08,27, 3. J. Antošová, L. Antošová (ČR) 7:11,31.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články