Hlavní obsah

Fenclová se potřetí za sebou stala jachtařkou roku

PRAHA

Veronika Fenclová se potřetí za sebou raduje z vítězství v anketě o nejlepšího jachtaře roku. Druhá žena světového žebříčku ISAF třídy Laser Radial získala 197 bodů a vyhrála jasně absolutní pořadí i kategorii žen.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Absolutní vítězka ankety Jachtař roku 2011 Veronika Fenclová (vlevo) a vítěz kategorie mužů Michael Maier na slavnostním vyhlášení výsledků

Článek

Fenclová splnila v minulém roce hlavní úkol - kvalifikovala se na olympijské hry v Londýně. Svoji premiérovou účast v regatě pod pěti kruhy si bezpečně zajistila začátkem prosince čtvrtým místem na mistrovství světa v australském Perthu.

"Se sezonou jsem hodně spokojená," řekla Fenclová Radiožurnálu. Aktuálně nabírá fyzičku a brzy vyrazí k tréninku na moře. Na Mallorce vyzkouší i novou loď, kterou si koupila v Austrálii. "Všechno směřuje k úspěšné olympiádě," řekla jachtařka.

Absolutní vítězka ankety Jachtař roku 2011 Veronika Fenclováfoto: ČTK/Michal Kamaryt

V minulé sezoně Fenclová skončila čtvrtá na mistrovství světa i na evropském šampionátu v červenci v Helsinkách. "Trochu mě mrzí, že ani z jednoho šampionátu nemám medaili, ale třeba někdy jindy," doufala. Blíž měla k cennému kovu na ME. "Pořád jsem se tam motala kolem třetího místa a nakonec byla čtvrtá," řekla.

Mezi ženami skončila za Fenclovou druhá Michaela Preibischová, která měla o 130 bodů méně. Mužům kraloval nestárnoucí Michael Maier závodící ve třídě Finn.

Anketa Jachtař roku 2011:
Absolutní kategorie: 1. Fenclová.
Muži: 1. Maier 102 b., 2. Hájek 80, 3. Fiala 76.
Ženy: 1. Fenclová 197, 2. Preibischová 67, 3. Mrzílková 53.
Junioři: 1. Bezděk 131, 2. Teplý 103, 3. Novotný 78.
Juniorky: 1. Staňková 167, 2. Audyová 154, 3. Kořanová 59.

Reklama

Související témata: