Hlavní obsah

Hašek: Češi ukázali, jaká síla v nich dřímá

Ivan Hašek

Především předvedená hra ve druhé půli přátelského zápasu českých fotbalistů s Kanadou zaujala fotbalového trenéra Ivana Haška. V komentáři pro Sport.cz vyzdvihuje hlavně výkon hráčů, kteří nemají jisté místo v kádru trenéra Brücknera, ale hodlají se o něj ještě porvat.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Ivan Hašek

Článek

Češi byli v sympatickém utkání, které bylo ušetřeno zákeřných faulů a nesnížilo se k agresivitě, od začátku jasně lepším týmem. Úvodní gól pak přinesl do Teplic i důležitý klid a diváci se mohli bavit předvedenou hrou.

Potěšil mě hlavně druhý poločas, kdy na hřiště nastoupili hráči jako Marek Heinz nebo Jiří Jarošík. Tedy hráči, kteří o své místo v kádru bojují. Jejich aktivita a herní elán daly utkání další rozměr.

Fotbalisté Kanady jsou sice výkonnostně někde jinde než Češi, ale je třeba si uvědomit, že úplně snadným soupeřem nebyli. Mají v týmu hráče se zkušenostmi z velkého fotbalu a určitě šli na hřiště s vědomím, že se mohou pokusit uhrát i remízu. Občas se jim povedl i únik, který hrozil šancí.

Příslib do budoucna

O to víc si cením vítězství, kdy Češi předvedli nejen fotbalovou parádu, ale i skutečnou fotbalovou sílu. Perfektně zahrála levá strana, všechny nebezpečné šance se táhly právě tudy, čímž ovšem nijak nesnižuji výkon celého kádru.

Hodně mě zaujalo, jak mají Brücknerovi svěřenci zvládnutý přechod do útoku. Ať už tažený hráčem nebo kolmou přihrávkou, dokáží se s neuvěřitelnou rychlostí drát dopředu. Pokud tenhle tým získá míč, tak je při ofenzivní hře hodně nebezpečný.

Navíc v závěru zápasu byli na hřišti vyjma Blažka a Johany jen hráči, kteří absolvovali alespoň jedno finále ME do 21 let, a předvedli se v perfektním světle. To je velký příslib do budoucnosti, že máme kvalitní fotbalisty i v nastupující generaci.

Nezbývá než fotbalistům popřát, aby jim hlavně vydrželo zdraví, protože současný tým to může v Portugalsku dotáhnout hodně daleko.

Reklama

Související témata: