Hlavní obsah

Jachtařkám Vaďurové a Tkadlecové místo na olympiádě uniklo

Lanzarote/Praha

České jachtařky Dominika Vaďurová se Sárou Tkadlecovou zajely v evropské olympijské kvalifikaci třídy 49erFX životní závod, ale na účast v Tokiu nedosáhly. Na Lanzarote na Kanárských ostrovech skončily devatenácté. Účast na hrách si vybojovaly sedmé Belgičanky.

Foto: Sport.cz

Jachtařky Dominika Vaďurová se Sárou Tkadlecovou na Tokio nedosáhly. Ilustrační foto.

Článek

Vaďurová s Tkadlecovou se bez problémů dostaly z kvalifikačních částí do zlaté (finálové) skupiny, v které dokázaly v rozjížďkách skončit i páté a šesté. V součtu ostatních výsledků to stačilo na 19. místo a dosáhly na nejlepší výsledek mezi elitou. V boji o poslední olympijské místo uspěly Belgičanky, před českou posádkou byly z adeptek na Tokio ještě Chorvatky a Finky.

"Byly jsme dobře nachystané a jely jsme nejlepší závod v životě, ale to jedno místo viselo hodně vysoko," uvedly v tiskové zprávě jachtařky, které spolu jezdí pět let a nyní se budou rozhodovat, jestli budou pokračovat a směřovat přípravu k olympiádě v Paříži v roce 2024.

Jediným kvalifikovaným českým jachtařem je zatím Karel Lavický, který závodí na windsurfu RS:X. Šanci ještě mají Ondřej Teplý (Finn), Viktor Teplý (Laser) nebo Alessia Palanti (Laser Radial) v dubnových soutěžích v portugalské Vilamouře.

Reklama

Související témata: