Hlavní obsah

Kanoistka Řáhová a ženský deblkajak udržely šanci na postup na OH

Szeged

Kanoistka Denisa Řáhová a deblkajak Anežka Paloudová, Kateřina Zárubová po dnešních rozjížďkách a semifinále postoupily do finále dodatečné evropské kvalifikace v Szegedu. Udržely tak šanci, že zajistí české rychlostní kanoistice další místo na olympijských hrách v Tokiu. Naopak kajakář Jakub Zavřel na dvoustovce vypadl v semifinále a předposlední pokus nevyužil. Z předloňského mistrovství světa má Česko čtyři olympijská místa, která vyjeli kajakáři Josef Dostál a Radek Šlouf a kanoisté Martin a Petr Fuksové.

Foto: Ivana Roháčková

Anežka Paloudová na archivním snímku.

Článek

Řáhová do čtvrtečního finále na dvoustovce postoupila přímo ze druhého místa v rozjížďce. Pro kanoistky je na sprinterské trati k dispozici jedno místo. Vpodvečer ještě Řáhová pojede s Janou Zetek (za svobodna Ježovou) finále deblkanoí na 500 metrů, kde se vzhledem k počtu přihlášených rozjížďky ani semifinále nekonaly. Tam postoupí ze Szegedu dvě lodě.

Paloudová se Zárubovou na pětistovce v rozjížďce neuspěly, ale druhé místo v semifinále jim rovněž na finále stačilo. V této kategorii postoupí jediná loď. Paloudová si na deblu spravila chuť po individuálních startech na 200 a 500 metrů, které pro ni vždy skončily čtvrtým místem v semifinále. Na dvoustovce na třetí příčku zajišťující postup ztratila 26 setin sekundy, na pětistovce to bylo přes dvě sekundy.

Jediný mužský zástupce v dodatečné kvalifikaci Zavřel dojel v semifinále sprinterské dvoustovky pátý se ztrátou čtyř desetin na postup. Poslední šanci postoupit na OH do Tokia bude mít příští týden v Rusku.

Reklama

Související témata: