Hlavní obsah

Austrálie kvůli koronaviru nevyšle tým na plavecké MS v krátkém bazénu

Sydney

Plavecká velmoc Austrálie kvůli koronaviru nevyšle tým na prosincové mistrovství světa v krátkém bazénu. Národní svaz pouze poskytne podporu jednotlivým plavcům, kteří budou chtít navzdory nutnosti karantény a omezením v cestování v Abú Zabí startovat.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Ilustrační foto.

Článek

Austrálie se v současné době potýká s třetí vlnou šíření covidu-19, vyhlašuje uzávěry ve velkých městech a uzavírá hranice jednotlivých států. I proto plavecký svaz zrušil na září plánovaný národní šampionát v krátkém bazénu v Melbourne.

Na nedávných olympijských hrách v Tokiu se Australanům dařilo, v bazénu získali devět zlatých a celkově 21 medailí. Kvůli přísným karanténním opatřením ale mnozí z olympioniků stále nejsou doma a podobná omezení by je čekala i v souvislosti s MS, jež se koná 15. až 20. prosince.

"Vzhledem k tomu, že karanténní opatření spadají na dobu Vánoc a Nového roku a mnoho z našich sportovců už nyní nebylo více než 10 týdnů doma, není vyslání týmu na akci (MS) realizovatelné," uvedl šéf organizace Swimming Australia Alex Baumann. "Těm sportovcům, kteří se na akci nominují a budou na ní chtít startovat, poskytneme pomoc s cestováním a ubytováním," dodal. Účast australských plavců na šampionátu odhadl Baumann maximálně na 20 členů.

Reklama

Související témata: