Hlavní obsah

Crocker dvakrát v jednom dnu zaplaval světový rekord

EAST MEADOW

Dvakrát během šesti hodin vylepšil americký plavec Ian Crocker na univerzitním šampionátu Spojených států v krátkém bazénu světový rekord v závodu na 100 metrů motýlek. V pátečním finále zvládl trať za 49,07 sekundy, čímž ubral ze svého výkonu v rozplavbě plných sedm desetin.

Článek

Student univerzity v Texasu v East Meadows jako první motýlkář na stovce pokořil hranici 50 sekund, když vymazal z čela tabulek Srba Milorada Čaviče. O další světový rekord se na univerzitním mistrovství postaral Peter Marshall na 100 metrů znak časem 50,32 sekundy. Z dosavadního dva roky starého maxima Němce Thomase Ruppratha ubral 26 setin.

Crocker vyhrál stovku motýlkem na šampionátu NCAA počtvrté za sebou, což před ním dokázali jen legendární Mark Spitz a Pablo Morales. Další vítězství už nepřidá, protože dostudoval. "Cítím se rozpačitě. Nemohu uvěřit, že na škole končím. Teď budu plavat profesionálně. Ale jsem rád, že s klukama z univerzity ještě mohu trénovat na olympijskou kvalifikaci," uvedl Crocker. O účast v Aténách bude usilovat od 7. do 14. července.

Reklama

Související témata: