Hlavní obsah

Deblkanoisté získali evropský titul na dvoustovce

POZNAŇ

Deblkanoisté Petr Fuksa a Petr Netušil vybojovali na mistrovství Evropy v rychlostní kanoistice v Poznani na trati 200 metrů jediné zlato pro Českou republiku. Navázali tak na dvě bronzové medaile Martina Doktora, který skončil třetí v sobotním kilometru i v dnešním závodě na 200 metrů.

Článek

Fuksa s Netušilem zvítězili na neolympijské trati o jednu desetinu vteřiny před maďarskou posádkou Attila Bozsik, Gergely Kovacs. Bronz získali Poláci Daniel Jedraszko a Pawel Baraszkiewicz.

Oba Češi pak ještě s Janem Břečkou a Karlem Kožíškem získal další zlato, a to v neolympijském sprintu na 200 metrů. Ve finále dvoustovky čtyřkanoí, k němuž se přihlásilo jen osm lodí, porazili o čtyři desetiny sekundy ruské kvarteto. Bronz získala maďarská posádka.

Doktor si odpoledním triumfem na dvoustovce spravil chuť po nevydařeném dopoledním finále na 500 metrů, v němž skončil až pátý. Pro zlato dopádloval Maxim Opalev, který stejně jako na pětistovce porazil Andrease Dittmera z Německa. Ruský kanoista zvítězil s pohodlným náskokem jedné vteřiny a dvou setin před Dittmerem, Doktorovi ke stříbru scházelo 42 setin.

Reklama

Související témata: