Hlavní obsah

Vodní slalomáři pojedou na ME bez Hilgertové a Raaba

PRAHA

Jen dva z očekávaných účastníků olympijských her v Aténách, kajakářka Štěpánka Hilgertová a její kolega Ondřej Raab, by měli chybět v české reprezentaci na nadcházejícím mistrovství Evropy ve vodním slalomu. V makedonském Skopje se o cenné kovy pojede od čtvrtka do neděle.

Článek

Kouč Jiří Pultera v posledních týdnech dal kvůli nabitému programu v závodech Světového poháru více prostoru členům druhého týmu, aby se olympionici mohli připravovat na Atény. Právě dvojnásobná olympijská vítězka Hilgertová dala přednost tréninku na řeckém kanálu. Kajakář Raab zase vynechává ME, protože očekává narození potomka.

"Doporučovali jsme reprezentantům, aby nejezdili všechno. Podepsalo by se to na jejich výkonnosti," vysvětlil šéftrenér Jiří Pultera, který si nedává s týmem žádné konkrétní cíle. "Je přece jasné, že jezdíme vyhrávat," smál se Pultera.

Stříbro z posledního ME v Čunovu budou po dvou letech obhajovat deblkanoisté Marek Jiras s Tomášem Máderem a kajakářka Irena Pavelková, Jaroslav Volf s Ondřejem Štěpánkem se pokusí vylepšit bronzovou příčku, která tehdy zbyla i na Hilgertovou.

Nominace na ME:
Muži
C1: Indruch, Mašek, Pinkava, K1: Kubričan, Pišvejc, T. Kobes, C2: Volf-Štěpánek, Jiras-Máder, Pospíšil-J. Pollert.
Ženy
K1: Pavelková, Sadilová, Řihošková.

Reklama