Hlavní obsah

Volf se Štěpánkem věří, že nominační problémy se nebudou opakovat

Problémy z úvodu minulého roku jsou zapomenuty. Deblkanoisté Jaroslav Volf a Ondřej Štěpánek věří, že se letos bez problémů nominují do reprezentace a hlavně si v nadcházejících kvalifikačních závodech zajistí start na olympijských hrách v Londýně. Na slalomovém kanále na Trnávce a v Českých Budějovicích bude ve hře pouze jedno místo pro vrchol sezóny i celého čtyřletého cyklu.

Foto: Michal Krumphanzl , ČTK

Deblkanoisté Jaroslav Volf (vlevo) a Ondřej Štěpánek

Článek

"Před začátkem sezóny se oba cítíme dobře. Příprava proběhla podle plánu. Udělali jsme v ní nějaké změny a věříme, že se projeví pozitivně. Olympijská sezona je pro nás stěžejní, i proto jsme toho v přípravě udělali více než v minulosti," uvedl Volf.

Společně se svým parťákem se připravoval v Austrálii a ještě před klíčovými dubnovými závody se představí o tomto víkendu v Německu, kde změří síly hlavně s domácími reprezentanty. "Proti loňsku, kdy se nám nominační závody nepovedly, jsme hledali možnosti, co zlepšit. Máme nového kondičního trenéra a teď jsme začali spolupracovat i s psycholožkou," přiznal Štěpánek. Další novinkou je skutečnost, že jejich tréninková skupina se rozrostla.

Volf se Štěpánkem, kteří mají ve své sbírce řadu medailí z vrcholných akcí, před rokem skončili v domácích kvalifikačních závodech až čtvrtí. Díky výsledku na mistrovství republiky se poté do reprezentace vrátili a startovali i na světovém šampionátu, tentokrát si však zaváhání na startu sezony nemohou dovolit.

Nezdar by znamenal, že by bronzoví medailisté z Atén a stříbrní z Pekingu o další olympijskou medaili bojovat nemohli. "Už jsme zažili tři olympijské nominace. Je to jiné, když se jede o jedno místo. Nervy pracují. My si ale nepřipouštíme, že bychom zůstali doma," podotkl Volf. "Už loni jsme říkali, že to byla shoda náhod. Pořád si myslím, že kluci (domácí soupeři) se od nás mají co učit a my jsme ti, co by u nás měli udávat trend," uvedl kanoista pražské Dukly.

Podobného názoru je i Štěpánek. "Loňská nepovedená nominace je pro nás minulost. I v sezoně jsme se dostali zpět do reprezentace a jeli mistrovství světa. Měli jsme porovnání a nebyli jsme o tolik horší. byly to jen nepovedené čtyři závody, ve kterých jsme těsně neuspěli. Věřím, že teď vše dobře dopadne," řekl Štěpánek.

O složení české reprezentace rozhodnou čtyři kvalifikační jízdy, které se uskuteční 14. a 15. dubna na Trnávce a o týden později v Českých Budějovicích. "Trnávka je jedna z našich nejtěžších drah, ale pro nás i z nejoblíbenějších. České Budějovice jsou lehčí, ale jedná se o kanál, který je i díky překážkám podobný Londýnu," uvedl Volf. Českobudějovický kanál je navíc po rekonstrukci, takže nikdo nebude mít výhodu znalosti trati.

Reklama