Hlavní obsah

Kajakářku Hilgertovou čeká o víkendu boj o šestou olympiádu

České Budějovice

Kajakářku Štěpánku Hilgertovou čeká o víkendu další důležitý moment v úspěšné a dlouhé kariéře. Na novém kanálu v Českých Budějovicích se při třetím a čtvrtém nominačním závodu do reprezentace rozhodne, jestli pojede na šesté olympijské hry za sebou.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Štěpánka Hilgertová.

Článek

Situace dvojnásobné olympijské vítězky není ideální. Lépe než čtyřiačtyřicetiletá vodní slalomářka je na tom po dvou závodech na Trnávce o polovinu mladší Kateřina Kudějová. Pokud by Hilgertová domácí nominaci nevyhrála a do Londýna se nedostala, mohlo by se letos jednat o její poslední sezónu.

Kudějová má na kontě první a druhé místo, zatímco Hilgertová byla druhá a třetí. Do konečného pořadí nominace se počítají tři nejlepší výsledky ze čtyř závodů, za první místo je jedenáct bodů, za druhé devět a za třetí osm. "Ještě nejsem úplně ze hry, budu bojovat. Ale moc dobře jsem věděla, že to nebudu mít vůbec snadné," uvedla Hilgertová.

Hradílek má Londýn skoro v kapse

Jasno po sobotním třetím závodu může být mezi kajakáři, neboť dvě vítězství má Vavřinec Hradilek a při souhře jistých okolností ani nemusí vyhrát. Dobře je na tom po dvou druhých místech z Trnávky (vítěz v jeho kategorii byl vždy jiný) a dvou bonusových bodech za minulou sezónu kanoista Stanislav Ježek.

Po loňském výpadku, kdy se vůbec nedostali do reprezentace, si vedou úspěšně i deblkanoisté Jaroslav Volf a Ondřej Štěpánek. Na Trnávce jednou vyhráli a jednou skončili druzí a také oni mají k olympiádě blízko. Pokud by se jim to povedlo, jeli by na třetí hry v řadě. Z Atén přivezli bronz, v Pekingu byli stříbrní.

Reklama

Související témata: