Hlavní obsah

Kajakářku Fischerovou nepustí problémy se srdcem do boje o OH

Duisburg

Legendární německá kajakářka Birgit Fischerová se musí definitivně rozloučit se svým snem o dalším startu na olympijských hrách. Padesátileté osminásobné olympijské vítězce nedovolí srdeční arytmie nastoupit ani na start druhé národní kvalifikace na konci dubna a Němka tak přijde o poslední možnost se do Londýna nominovat.

Článek

Fischerová v rozhovoru pro deník Die Welt přiznala, že jí závodění zakázal lékař. Příčinou jejích zdravotních potíží je prý zánět srdečního svalu. Problémy pociťovala už při soustředění v Austrálii, v euforii z tréninku je ale ignorovala.

Slavná kajakářka chtěla v Londýně usilovat o deváté zlato, přestože závodila naposledy před sedmi lety. Celou zimu však trénovala a na začátku dubna se chtěla zúčastnit prvních domácích nominačních závodů v Duisburgu.

Fischerová má na kontě osm zlatých medailí z šesti různých her, první získala už v osmnácti letech v Moskvě 1980 a poslední v Aténách 2004 ve dvaačtyřiceti. Poslední velkou medaili vybojovala na MS 2005, kde byla třetí v deblkajaku i ve čtyřčlenné posádce.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články