Hlavní obsah

Plavci na Velké ceně Ostravy budou sbírat limity pro Londýn

Ostrava

Limity pro olympijský Londýn jsou hlavním tahákem 19. ročníku Velké ceny Ostravy v plavání. Na mítinku, který proběhne o víkendu v padesátimetrovém krytém bazénu v Porubě, se představí celá česká špička včetně Barbory Závadové i zajímavá jména z ciziny.

Foto: ČATHS

Plavání - ilustrační foto

Článek

Českým reprezentantům budou v Ostravě vzdorovat například vicemistr Evropy na 50 metrů znak Flori Lang ze Švýcarska anebo dvojnásobný účastník světových šampionátů Martin Spitzer z Rakouska.

"Doufám, že právě Flori Lang by mě mohl vytáhnout k dobrým časům. Rád bych zaútočil na národní rekord na padesátce a přiblížil se mu i na stovce," řekl dnes novinářům Martin Baďura, který bude s Langem zápolit ve znaku.

Plavci se budou pokoušet také o limity pro květnové mistrovství Evropy v Debrecínu a červencové juniorské mistrovství světa v Antverpách.

"Tím, že se bojuje o limity na tři akce, mám potvrzenou účast kompletní české špičky," podotkl ředitel závodu Boris Neuwirt. Na startu by se mělo objevit dohromady 297 plavců ze 49 oddílů.

Největší pozornost z nich však bude upřena na vycházející ostravskou hvězdu Závadovou, která už má nominaci na olympiádu v kapse a nyní piluje formu na evropský šampionát.

"Forma ještě negraduje, jsem v přípravě. Přesto bych ráda vylepšila alespoň nějaký rekord Velké ceny," řekla Závadová.

Rozplavby začnou v sobotu i neděli v 9:00, finálový program odstartuje v sobotu v 15:30 a v neděli o hodinu dříve.

Reklama