Hlavní obsah

Sestry Antošovy si dojely na úvod SP ve veslování pro třetí místo

Český dvojskif sester Jitky a Lenky Antošových obsadil třetí místo v úvodním závodě Světového poháru ve veslování v Bělehradě. Posádka kvalifikovaná na olympijské hry v Londýně nestačila na britskou a německou dvojici a připsala si třetí medailový úspěch ve SP v kariéře.

Článek

Vicemistryně Evropy z roku 2009 se po pomalejším startu držely na čtvrtém místě, na prvním mezičase na 500 metrech se posunuly na třetí místo, které již neopustily.

V průběhu závodu se jim sice podařilo přiblížit se druhým Brittě Oppeltové a Annekatrin Thiellové, ale ty jejich atak bezpečně odrazily. Z vítězství se radovala favorizovaná britská posádka Katherine Graingerová, Anna Watkinsová.

V dobrém světle se v Srbsku předvedla nově složená čtyřka bez kormidelníka Matyáš Klang, Milan Bruncvík, Jakub Podrazil, Michal Horváth. Svěřenci trenéra Petra Blechy se dlouho drželi na třetím místě, dokonce bojovali i o stříbrnou pozici, ale nakonec dojeli těsně čtvrtí. Od třetích Bělorusů české veslaře dělily čtyři setiny sekundy.

Dvojka bez kormidelníka Jakub Makovička, Jan Gruber byla ve finálové jízdě pátá. Boj o stupně vítězů dnes čeká ještě skifaře Ondřeje Synka a Miroslavu Knapkovou.

Reklama

Související témata: