Hlavní obsah

Kajakářka Hilgertová na ME ve vodním slalomu do finále neprošla

Augsburg

Deblkanoisté Jaroslav Volf s Ondřejem Štěpánkem a překvapivě také talentovaná kajakářka Eva Ornstová budou v neděli bojovat o medaile na mistrovství Evropy ve vodním slalomu. Naopak Štěpánka Hilgertová, která si letos vybojovala nominaci na svou šestou olympiádu, obsadila v semifinále v Augsburgu jedenáctou příčku a postup jí unikl o jedno místo.

Foto: Tibor Alföldi, ČTK

Jaroslav Volf (vpravo) a Ondřej Štěpánek

Článek

Po sobotním medailovém půstu tak mohou českou výpravu v individuálních disciplínách zachránit už jen dvě lodě. Dvojnásobní olympijští medailisté Volf se Štěpánkem v neděli předvedli druhou nejrychlejší jízdu, ale jedna penalizace je v těsném souboji odsunula na šestou pozici. Jejich finále začíná ve 12:45. "Volfíci" mají na Eiskanal v Augsburgu dobré vzpomínky, v roce 2003 na něm získali stříbrné medaile na mistrovství světa.

Hilgertová si z nezdaru na kanálu, kde se v roce 2003 stala mistryní světa, nedělala velkou hlavu. "Tehdy jsem tomu věnovala výrazně víc, teď jsem se nepřipravovala skoro vůbec," řekla ČTK po semifinále. Důvodem je skutečnost, že po vypjaté domácí nominaci odjel český olympijský tým trénovat na náročný kanál do Londýna, odkud se vrátil minulý víkend.

"Takže jsem se v trénincích tady necítila nic moc, protože jsem si z Londýna přivezla celkem velkou únavu a voda je tam o hodně jiná," popsala své pocity. Přesto se po třech trénincích a dvou kvalifikacích cítila o dost lépe.

"Věřila jsem, že bych to na finále měla zvládnout, ale hned v druhé bráně mi to nevyšlo," popsala klíčový moment, při kterém musela do branky couvat, navíc s dotykem. "A pak už se to dojet nedalo, ten šťouch mě vyšťouchal z finále," zmínila ztrátu 1,24 sekundy na postupující desítku. "Teď jsem na sebe naštvaná, že jsem udělala chybu, ale pocitově mě tento závod do dalšího průběhu sezony nesráží," ujistila.

Třiadvacetiletá Ornstová je nováčkem v českém reprezentačním týmu a v Německu zatím překvapuje. Už v kvalifikaci zajela čtvrtý nejrychlejší čas, v semifinále byla dokonce o příčku lepší a na prvním místo ztratila 1,97 sekundy. Boj o medaile mezi kajakářkami začne v 12:05.

Reklama