Hlavní obsah

Znakaři Baumrtová a Baďura překonali na ME české rekordy

Aktualizováno

Plavkyně Simona Baumrtová překonala na mistrovství Evropy v Debrecínu český rekord na 100 metrů znak a postoupila do semifinále. Do čela historických národních tabulek se dostal i Martin Baďura, tomu však nový rekord na znakařské padesátce k postupu z rozplaveb nestačil.

Foto: archiv Simony Baumrtové

Plavkyně Simona Baumrtová.

Článek

Baumrtová, šestá z úterního finále znakařské dvoustovky, dohmátla v rozplavbách na poloviční trati v čase 1:01,44, kterým vylepšila své dubnové maximum z Chomutova o setinu. Do odpoledního semifinále postoupila ze sedmého místa.

Rekord posunul také Baďura na znakařské padesátce, kterou zvládl za 26,31 sekundy a tři roky starý nejlepší čas Martina Vernera překonal o osm setin. Na semifinále mu to však nestačilo, skončil čtyřiadvacátý; k postupu by potřeboval zrychlit ještě téměř o čtyři desetiny.

Bronzová medailistka z polohové čtyřstovky Barbora Závadová prošla i z rozplaveb na poloviční trati. Do semifinále dvoustovky postoupila patnáctým časem 2:17,23, přičemž její český rekord je o více než tři sekundy lepší. Semifinále motýlkářské dvoustovky poplave Jan Šefl.

Ve finále závodu na 100 metrů prsa se dnes představí Martina Moravčíková. Z úterního semifinále postoupila jako osmá, když o sedm setin porazila českou rekordmanku Petru Chocovou.

Reklama

Související témata: