Hlavní obsah

Radoň s Dvořákem byli na SP v Moskvě třetí na 1000 m

Moskva

Deblkanoisté Jaroslav Radoň s Filipem Dvořákem obsadili třetí místo na olympijské trati 1000 m v závodě Světového poháru Moskvě. Navázali tak na úspěchy z Duisburgu, kde minulý víkend vyhráli jak na kilometru, tak na poloviční distanci.

Foto: Vít Chalupa, ČTK

Čeští kanoisté Jaroslav Radoň (vlevo) a Filip Dvořák

Článek

Radoň s Dvořákem podle serveru kanoe.cz doplatili při větrném počasí a ve velkých vlnách na nasazení do páté dráhy, které si zajistili vítězstvím v rozjížďce. Pokud by ji nevyhráli, nemuseli by jet uprostřed startovního pole a mohli se "schovat" pod břeh.

Toho v dnešním finále využili k prvnímu vítězství v SP Rusové Pavel Petrov a Alexej Bovdurec, kteří před týdnem v regulérních podmínkách skončili v Duisburgu sedmí. Druhá skončila další domácí posádka Alexej Korovaško, Ilja Pěrvuchin.

"Nechceme se vymlouvat na počasí, ale v tomto případě se opět ukázalo, jak velkou roli občas hraje," uvedl pro web kanoe.cz trenér české posádky Libor Dvořák, otec zadáka Filipa. "Vítězní Rusové se prostě schovali pod břeh, foukalo jim výrazně méně a neměli takové vlny," popsal kouč.

Bojovali i se zdravotními problémy

Čeští olympionici bojovali nejen se soupeři, ale také se zdravotními problémy. Poté, co se Dvořák vyléčil ze zažívacích potíží, dostal virózu Radoň, který absolvoval závod s teplotou. "Ale raději ji ani neměříme. Oceňuji, jací jsou to bojovníci a v jakém stavu dokážou závodit," doplnil Dvořák starší, jehož nejvíce potěšilo, že jeho svěřenci poprvé v kariéře porazili silné Ázerbajdžánce Maxima Prokopenka a Sergeje Bezulije. "To se prostě počítá. Zvlášť za takových podmínek a při takovém zdravotním stavu," dodal.

Česká posádka musí ještě dnes odpoledne nastoupit k rozjížďce na 200 metrů, aby ji pořadatelé nediskvalifikovali z nedělního finále na pětistovce.

Reklama