Hlavní obsah

Drysdale si mě namazal na chleba, přiznal skifař Synek

Praha

Skifař Ondřej Synek dostal o víkendu v Amsterodamu tvrdou lekci od pětinásobného světového šampiona a očekávaného hlavního soupěře na olympiádě v Londýně Mahého Drysdalea z Nového Zélandu. Ten suverénně opanoval tradiční závod Holland Beker, který se mu navíc podařilo Synkovi pořádně "otrávit". Český skifař ale věří, že se mu v Londýně podaří porážku oplatit.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Smutný Ondřej Synek

Článek

"Namazal si mě na chleba," řekl Synek ČTK trpce. "Zvolil nezvyklou taktiku. Napálil to a snažil se mě zlomit, což se mu podařilo. Po kilometru už se mi nechtělo závodit," přiznal devětadvacetiletý veslař, který o víkendu absolvoval poslední závod před olympiádou. Závěrečný díl Světového poháru v Mnichově o víkendu vynechá.

Při nizozemském závodě i po něm prý měl podobné pocity jako biker Jaroslav Kulhavý, kterému se v neděli příliš nevydařilo mistrovství Evropy horských kol v Moskvě. "Jsem zklamaný, že jsem prohrál a že jsem se zlomil. Na druhou stranu ale vím, že na 99 procent takhle pojede na olympiádě," podotkl Synek.

S trenérem Milanem Dolečkem starším se na podobný průběh závodu teď budou snažit připravit. Tréninkový plán ale měnit nebudou. "Pojedeme podle svého, něco ale vymyslet musíme," řekl světový šampion z roku 2010, který Drysdala ve druhém závodě SP porazil. "Žena říkala, že musím prohrát, abych mohl vyhrát," snažil se najít na amsterodamském nezdaru i pozitivní prvky.

Že by mu ale porážka s Drysdalem pomohla ve snížení olympijského očekávání, to nepředpokládá. "S tím (s tlakem) problém nemám," uvedl stříbrný medailista z olympiády v Pekingu.

V úterý večer Synek odjede na závěrečnou vysokohorskou přípravu do Livigna. V Itálii bude mít k dispozici i sparingpartnera Milana Dolečka mladšího, se kterým dříve jezdil na dvojskifu. "Domluveni jsme byli už dříve," řekl Synek, který se bude v Livignu připravovat šestnáct dní. Na konci týdne se k němu přidají i další čeští olympionici, kteří budou většinou v Mnichově startovat.

Reklama