Hlavní obsah

Američtí plavci měli nečekaný budíček - požární poplach

Osm pater musel během několika sekund seběhnout americký plavec Michael Phelps a nešlo o žádný trénink. Fantóma bazénu vzbudil na olympijské kvalifikaci v Omaze planý požární poplach. A aby té smůly nebylo málo, skončil čtrnáctinásobný olympijský šampión v pondělní polohovce na 400 metrů "až" druhý za svým velkým rivalem Ryanem Lochtem.

Foto: Mark J. Terrill, ČTK/AP

Zleva Ryan Lochte a Michael Phelps si zajistili účast na OH.

Článek

K incidentu došlo po dopoledních rozplavbách. "Vždycky jsem měl se vstáváním problémy, ale zaspat alarm se nedá. Byl jsem pěkně naštvaný, protože jsem musel seběhnout osm pater," citovala agentura AP Phelpse, který obsadil druhé místo za svým velkým rivalem i ve večerním finále. Oba si tak zajistili místo v týmu pro hry v Londýně.

Alarm na hotelu vyrušil i Lochteho, pětinásobný šampión z loňského mistrovství světa ale ještě nespal. "Docela mě to vystrašilo. Slyšel jsem, že poplach spustilo nějaké malé dítě. Asi si ho budu muset najít," dodal.

Podobně na tom byla Natalie Coughlinová. "Říkala jsem si: Co to sakra je?" uvedla jedenáctinásobná olympijská medailistka. "Moje spolubydlící Kim Vandenbergová byla k smrti vylekaná, protože ji to vzbudilo. Spolu s Michaelem (Phelpsem) v hotelové hale jsme si pak pěkně společně stěžovali," prohlásila.

Reklama