Hlavní obsah

VIDEO: Když se Lipno rozbouří. Hradilek s parťáky krotil divoké peřeje

Michal OsobaPrávo

Že vám Lipno nezní jako místo, kde byste se museli prát s divokou vodou? Pak se podívejte na následující video. Stříbrný kajakář na divoké vodě z londýnské olympiády Vavřinec Hradilek s nadšením využil možnosti vyzkoušet si, jak se poklidný potůček v oblasti Čertových proudů na pár dnů mění v dravou řeku.

Vávra Hradilek s kajakem na rozbouřeném LipněVideo: www.redbull.cz

 
Článek

Nahoru vlakem, dolů peřejemi. Neustále v pohybu byla parta vodáků z celého světa pod vedením pětadvacetiletého Hradilka. „Jezdili s námi i kluci z Austrálie a Nového Zélandu,“ říká.

Do peřejí se pustil také jeho nerozlučný parťák Mike Dawson, se kterým v zimě sjíždí divoké řeky na Novém Zélandu a s nímž se potkal i v olympijské soutěži na kanále v Lee Valley. „Jsme tu potřetí a miluju to tady,“ rozplývá se na čerstvě sestříhaném videu Dawson.

Šance jednou za rok

Hradilka baví ježdění bez branek a časomíry stejně jako závody, v nichž rozhodují setinky a centimetry při průjezdu brankami. „Voda na Lipně teče jen jednou za rok, proto jsme sem před finále Světového poháru vyrazili,“ vysvětloval Hradilek, proč dal koncem srpna přednost Lipnu před tréninkem na závody v Bratislavě.

„Přes náročnost terénu jsem si po olympiádě výborně odpočinul. Jak jinak, než na vodě,“ usmíval se kajakář, jenž si o víkendu vyzkoušel i náročný extrémní štafetový závod Dolomitenmann a za necelý měsíc ho v Rakousku čeká mistrovství světa v extrémním kayakingu.

Reklama

Související témata: