Hlavní obsah

Thorpe nazval Phelpse idiotem

SALISBURY

Australský plavec Ian Thorpe označil za idiota svého amerického konkurenta Michaela Phelpse. Reagoval tak na Američanovu aféru z minulého týdne, kdy byl v americkém Salisbury zadržen policií za řízení v opilosti. Devatenáctiletý Phelps se za prohřešek bude zpovídat u soudu, který hodlá jeho případ projednávat v prosinci.

Foto: ČTK/AP

Ian Thorpe se navezl do svého rivala v plaveckém bazénu.

Článek

"Když někdo pije a pak usedne za volant, je to normální idiot a asi mu to moc nemyslí. A to platí pro každého," nebral si servítky Thorpe. "Je mi jasné, že je mu to líto. Ale je to pro mě stejně nepochopitelné, mladí lidé v Austrálii jsou v tomhle ohledu myslím mnohem opatrnější," řekla plavecká hvězda  australské tiskové agentuře.

Phelps získal na letních olympijských hrách v Aténách osm medailí, z toho šest zlatých a doma se stal velkým sportovním hrdinou. Vždyť mu chybělo jen jediné vítězství aby vyrovnal letitý rekord Marka Spitze.

Ve čtvrtek 4. listopadu byl ale miláček národa zatčen, když řídil opilý a navíc ignoroval pokyny policistů, kteří se ho snažili zastavit. Navíc byl obviněn také z porušení podmínek pro konzumaci alkoholu, která je v USA povolená až od jednadvaceti let.

Phelps strávil noc ve vězení, druhý den byl propuštěn a veřejně se omluvil. Jeho advokáti hodlají postavit obhajobu na tom, že mladý plavec dosud žádné problémy se zákonem neměl a při zadržení se prý choval vzorně a odpovědně. Právníci proto počítají spíše jen s tučnou pokutou.

Reklama