Hlavní obsah

Chocová poplave semifinále stovky. Spolu s ní postupuje dalších osm Čechů

Chartres

Devět postupů zaznamenali dnes dopoledne čeští plavci v průběhu třetího dne mistrovství Evropy v krátkém bazénu ve Francii. Nejlepší byl Jan Šefl, který prošel do semifinále polohovky na 100 metrů čtvrtým časem 53,83 sekundy. Zaostal tak o pouhou setinu za českým rekordem Tomáše Fučíka. Rekordman Fučík ve zmiňovaném závodu doplaval do cíle s časem 54,11 a z devátého místa rovněž postoupil. Chocová postupuje do semifinále stovky z páté příčky.

Foto: Fotobanka Profimedia

Plavkyně Petra Chocová.

Článek

Semifinále stometrové prsařské trati poplave Petra Chocová, která v Chartres získala titul mistryně Evropy na 50 metrů. V rozplavbách stovky byla pátá v času 1:07,15 minuty, o tři místa za ní byla Martina Moravčíková (1:07,55).

Nejhůře jedenáctý skončí na nejdelší kraulařské trati 1500 metrů sedmnáctiletý Jan Micka, který v dopoledních pomalejších rozplavbách obsadil třetí místo v času 14:59,12, což je nový český dorostenecký rekord. Odpoledne je připravena ještě jedna nejrychlejší osmičlenná finálová rozplavba.

Výčet postupů nekončí

Ve finále je česká smíšená štafeta na 4x50 metrů volný způsob. Kvarteto Tomáš Plevko, Martin Verner, Aneta Pechancová a Barbora Závadová si postup vybojovalo sedmým časem 1:34,16 minuty.

Šanci na postup do finále bude mít také Simona Baumrtová, bronzová medailistka ze znakařské stovky, která do semifinále padesátimetrového sprintu postoupila jako sedmá výkonem 27,71 sekundy. Sedmý za 27,01 sekundy byl v rozplavbě na 50 metrů prsa také Petr Bartůněk.

Do semifinále prošli také Martin Baďura na 100 m znak (53,01) a Lucie Svěcená v závodu na 100 m motýlek (59,71).

Reklama

Související témata: