Hlavní obsah

Plavkyně Baumrtová na MS vyhrála rozplavbu, Chocová byla čtvrtá

Istanbul
Aktualizováno

České plavkyně Simona Baumrtová a Petra Chocová na mistrovství světa v krátkém bazénu v Istanbulu potvrdily, že jsou adeptkami na cenný kov. Baumrtová dokonce rozplavbu na trati 100 metrů znak vyhrála, prsařka Petra Chocová byla na nejkratším sprintu čtvrtá. Obě budou bojovat o postup do finále dnes odpoledne, naopak z rozplavby tam přímo postoupila Barbora Závadová v polohovce na 400 metrů.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Sympatické blondýny Petra Chocová (vlevo) a Simona Baumrtová zářily už na ME ve Francii.

Článek

Baumrtová, čtyřnásobná medailistka z nedávného ME v krátkém bazénu v Chartres, dohmátla v času 57,65 sekundy, čímž za vlastním nejlepším výkonem právě z Francie zaostala o čtyři desetiny. Dvojnásobná mistryně Evropy Chocová zaplavala čas 30,13 sekundy a poprvé neúspěšně atakovala vysněnou hranici 30 sekund. Její osobní a český rekord také z Chartres má hodnotu 30,02 sekundy.

Štěstí měla v rozplavbách devatenáctiletá Závadová. Její výkon 4:34,67 minuty byl totiž osmý, od vyřazení ji dělily tři setiny. Polohovkářka za svým vlastním českým rekordem zaostala o skoro šest a půl sekundy, její osobní maximum by v rozplavbách stačilo na první místo.

Dalším reprezentantům už se tolik nedařilo. Petr Bartůněk byl na trati 100 metrů prsa šestadvacátý, sprinter Martin Verner v doplňkové disciplíně 100 metrů motýlek doplaval osmatřicátý.

Reklama