Hlavní obsah

Bulvár mě dorazil, přiznal skifař Synek. Vánoce bude trávit s rodinou

Nepříjemnou zkušenost s bulvárními médii má za sebou skifař Ondřej Synek. Stříbrný medailista z olympiády v Londýně po sportovním úspěchu upoutal pozornost médií rozchodem s manželkou, se kterou má dvě děti. Vánoce nicméně bude trávit s nimi a už se znovu naplno věnuje tréninku. Pro příští sezónu plánuje i závody na dvojskifu.

Foto: Stanislav Zbyněk, ČTK

Skifař Ondřej Synek

Článek

"Jak jsem si to po olympiádě užil? Užil i neužil. Bylo toho dost, ani žádná dovolená nebyla. A potom byly rodinné kotrmelce, turbulence, ale teď to vypadá docela dobře," vrátil se Synek k listopadovým změnám v soukromém životě v rozhovoru před středečním vyhlášením ankety Sportovec roku 2012, v níž obsadil sedmé místo.

Pozornost, kterou svým odchodem ze společné domácnosti u některých médií získal, jej překvapila. "Bulvár mě trochu dorazil, bylo to šílené. Hrozně mě to překvapilo a vůbec jsem to nečekal. A ani jsem to takhle nechtěl. Nikomu to nepřeju. Naháněli mě, sledovali, jezdili za mnou fotografové..." přiznal třicetiletý dvojnásobný stříbrný olympijský medailista.

Mrzlo ho hlavně, že se vše dotýkalo i rodičů, příbuzných a kamarádů. "Máma má obchod a každý se jí na to ptal, to bylo asi nejhorší," řekl Synek. Přiznal také, že bylo těžké se při všem dění soustředit na trénink.

Manželka Pavla doprovodila Synka i na galavečer

"Na druhou stranu byl pro mě takové vybití, ze všeho jsem se dostával. Nechci to ale rozebírat, jsou to soukromé věci. Snad to bude lepší," doufal Synek, který bude trávit Vánoce s rodinou a dětmi. "Už se na to těším," řekl. Manželka Pavla ho doprovodila i na středeční galavečer.

Teď už předloňský mistr světa naplno trénuje, minulý týden se připravoval na horách a na běžky se chystá hned začátkem příštího roku. "Na trenažéru jezdím rychle, tak uvidíme," řekl. S předstihem už se rozhodl, že do příští sezony vstoupí až na mistrovství Evropy na přelomu května a června. První závod Světového poháru v polovině března v Austrálii vynechá.

Momentálně to navíc vypadá, že vedle skifu se bude věnovat i dvojskifu s Milanem Dolečkem mladším. Jasno ale bude až v únoru, kdy Mezinárodní veslařská federace zveřejní program světového šampionátu. Synek totiž chce vědět, zda půjdou obě disciplíny kombinovat. Na Evropě ale pojede zřejmě jen dvojskif. "Skif ale neopustím. Stále je to pro mě priorita a nechci z něj vypadnout. Pak by se mi mohlo stát, že už nenaskočím," dodal.

Reklama