Hlavní obsah

Hradilek hašteřivé rivaly z Red Bullu nepotkal. Zůstat jen na formuli by byla hloupost, uznal

Praha

Že nemůže na vodu v současných českých mrazech, Vavřince Hradilka tolik nemrzí. Ale že musel kvůli bolavému rameni o deset dnů zkrátit předsezónní přípravu u protinožců, bylo pro stříbrného slalomáře na divoké vodě z olympijského Londýna mnohem větší nepříjemností.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Vavřinec Hradilek.

Článek

Mrzelo vás, že jste z Austrálie odjel ještě před tamní Velkou cenou formule 1, kam jste měl pozvání i do zázemí stáje Red Bull? Zrovna teď by to tam asi bylo zajímavé vidět…

To jo. (úsměv) Mrzelo mě to, ale zůstávat tam jen kvůli formuli a nejít tady k doktorům by byla hloupost. Snad ještě nějaká příležitost bude.

Ani na Novém Zélandu jste si asi moc neužil adrenalinového ježdění, které máte rád.

Já tam jeden extrémní závod i vyhrál. Vtipné totiž bylo, že jsem mohl pádlovat rovně, takže na těchto řekách to šlo, ale se slalomem to bylo horší.

Co přesně s pravým ramenem máte?

Měl jsem tam otok, a jak mám takovou komplikovanější svalovou soustavu, tak mě to trošku pozlobilo a při únavě jsem svaly používal jinak, než bych měl.

Podepsal se na vašem stavu i hodně nabitý poolympijský podzim?

Bylo toho hodně, na takový shon nejsem zvyklý, takže to asi vliv mělo.

Teď ještě cítíte bolest?

Minulou středu jsem zkusil jezdit, ale večer jsem v rameni cítil takový tlak. Pár dnů jsem si odpočinul, v pondělí zkusil trenažér a už to šlo skvěle. Od příštího týdne chci trénovat naplno.

Teď asi poznáváte, jak důležité bylo, že jste si londýnským stříbrem vybojoval jistou nominaci do reprezentace pro mistrovství světa v Praze.

To se mi teď náramně hodí. Ale odjet bych ty nominační závody chtěl. Ještě zbývá měsíc a půl, tak předpokládám, že už budu fit, i když na nějaké top výkony asi ještě forma nebude.

Reklama

Související témata: