Hlavní obsah

Ruský plavec Popov končí

PAŘÍŽ

Držitel čtyř zlatých olympijských medailí, ruský plavec Alexander Popov se rozhodl ukončit aktivní kariéru. vyhlášený kraulařský sprinter se odhodlal k odchodu z vrcholového sportu po návratu z letošních olympijských her v Aténách a po dlouhých diskusích se svou rodinou a trenérem.

Foto: www.screencaptures.net

Ruský plavec Alexander Popov

Článek

Informace o odchodu třiatřicetiletého 'ruského cara' přinesl ve svém dnešním vydání francouzský sportovní deník L'Équipe.

Popov vyhrál na olympiádách v Barceloně a Atlantě padesátku i stovku volným způsobem a před čtyřmi lety v Sydney do své sbírky přidal olympijské stříbro na stovce. To, že by mohl brzy skončit, naznačil už po květnovém evropském šampionátu v Madridu, kde vybojoval zlato na volné padesátce.

Zlatou tečku chtěl podle všeho udělat na olympiádě v Řecku, z Atén však odjížděl zklamaný. Na nejkratší trati totiž nedokázal postoupit z rozplaveb a na stovce vypadl v semifinále.

Oficiální rozlučka by se měla uskutečnit ve Švýcarsku, kde Popov už dva roky žije. Francouzskému listu to prozradil nejmenovaný zdroj z ruského Volgogradu, kde slavný plavec na začátku kariéry trénoval.

Reklama