Hlavní obsah

Teď jsem za blba já, povzdechl si Hradilek, když prohrál vyhecovanou bitvu se Synkem

Harrachov

Jejich bitvě předcházelo mocné hecování. „Na vodě jsi mezi brankami král, ale na sněhu to platit nebude,“ vzkázal veslař Ondřej Synek přes facebook Vavřinci Hradilkovi. „Z kopce ti to asi pojede, ale technicky si tě pohlídám. Dostaneš na pr...,“ reagoval vodní slalomář. Dějištěm jejich souboje byl lyžařský závod RWE KSN Cup v Harrachově, kde si dva kamarádi od vody poměřili síly v obřím slalomu.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Vodní slalomář Vavřinec Hradilek na lyžařské exhibici v Harrachově.

Článek
Fotogalerie

„Chtěl jsem Ondru pošťouchnout. Jenže se mi to tu nepovedlo, tak jsem za blba já,“ posteskl si nakonec o 1,33 s poražený Hradílek. „Ondra vyhrál zaslouženě, je lepší lyžař,“ vzal porážku sportovně. „Ale rozhodlo, že je větší. To bych musel celou zimu jen jíst, abych ho porazil,“ vtipkoval slalomář, který měří o 31 centimetrů méně než jeho čtvrteční sok.

Synek nic neponechal náhodě, pečlivě si připravil lyže, důkladně obhlédl trať. „Jen ve druhém kole mi to přišlo trochu namrzlejší. Ale projel jsem, nespadl,“ pochválil se bývalý veslařský mistr světa.

Na sjezdovkách se učil už ve třech letech. „Ale teď se na ně dostanu dvakrát za zimu. Když jedeme na soustředění na běžky, odběhnu si i na sjezdovky,“ popisuje třicetiletý veslař.

Hlídal si rameno

I Hradilek má pro hory slabost, včera se ale hlavně snažil hlídat, aby neublížil svému bolavému rameni, kvůli němuž odjel dřív ze soustředění v Austrálii. „Do jedné branky jsem se zaháknul, to jsem si říkal, že jsem trošku trubka,“ přiznával s úsměvem.

Nejrychlejší ze všech sportovních osobností, které se závodu zúčastnily, byl snowboardista Michal Novotný. Představila se i jeho kolegyně Eva Samková, skokané na lyžích Jan Matura s Romanem Koudelkou, běžec na lyžích Martin Koukal, slalomář Stanislav Ježek či tyčkaři Jan Kudlička s Michalem Balnerem.

Reklama