Hlavní obsah

Synek pojede na veslařském ME jen skif, dvojskif kvůli krizi parťáka zrušil

Praha

Veslař Ondřej Synek se na mistrovství Evropy, které se uskuteční na přelomu května a června v Seville, představí jen na skifu. Dvojnásobný stříbrný medailista z olympijských her a exmistr světa původně plánoval, že vedle své hlavní disciplíny usedne i do dvojskifu s Milanem Dolečkem mladším, ale po víkendových kontrolních závodech v Račicích svůj plán změnil.

Foto: Sport.cz

Skifař Ondřej Synek.

Článek

"Milanovi nevyšel závod na skifu a nepostoupil do finále A. Z tohoto důvodu jsme se pak rozhodli závodění na dvojskifu ukončit a já pojedu dále jen na skifu," uvedl Synek na svém webu. Zatímco veslař pražské Dukly kontrolní závod suverénně vyhrál, Doleček obsadil v semifinále páté místo a nekvalifikoval se mezi šest nejlepších. Do B finále už nenastoupil.

Synek má zatím za sebou dva starty, před třemi týdny ovládl i mistrovství České republiky na dlouhé trati. "Teď se budu dál věnovat tréninku a pořádně se musím ještě rozjezdit. Přeci jen letošní zima byla dlouhá a kontrolky trochu poznamenalo, že jsem toho moc nenavesloval. Pomalu se začnu chystat na evropský šampionát," uvedl.

Reklama