Hlavní obsah

Knapková parťačku do lodi nesehnala, dvojskif si zkusí s tátou

Praha

Podobně jako jejímu kolegovi Ondřeji Synkovi selhaly plány na zpestření sezóny ve vícečlenné posádce i Mirce Knapkové. Olympijská vítězka si na chvíli vyzkoušela dvojskif, ale tak trochu doplatila na svoji veslařskou suverenitu. Nenašla se pro ni partnerka.

Foto: Sport.cz

Veslařská olympijská vítězka Mirka Knapková

Článek

„Výkonnostní rozdíl je strašně velký,“ uznala po prvních testech. „Zkusila jsem to s jednou holkou od nás ze skupiny, před kontrolními závody ale onemocněla. Ještě byla varianta jet s Lenkou Antošovou, ale ta už byla domluvená jinak,“ tuší Knapková, že zůstane jen u své hlavní disciplíny. „Ale to nevadí, já mám skif ráda,“ ujišťuje.

Otec ladí na Primátorky

Přesto se na dvojskif zřejmě brzy posadí. Se svým tatínkem, dvojnásobným olympionikem na dvojce bez kormidelníka Miroslavem. „Slíbila jsem mu to,“ říká veslařka. Její otec se totiž začal chystat na jubilejní 100. Primátorky, které se v Praze za necelý měsíc pojedou.

„Strašně se líbí to nadšení. Mamka říká, že je pořád na trénincích, když volám s taťkou, tak mi popisuje, jak teď jeli test, kdo bude sedět v té jejich osmě,“ vypráví Knapková.

„Je hezké, jak jim vydržela ta parta z dob, kdy veslovali závodně. Sport přece není jen o výkonech, ale i o partě a společenském životě,“ říká dvaatřicetiletá veslařka. „Táta by měl strokovat, už se těším, jak mu budu při Primátorkách fandit,“ přiznává Knapková.

Bolest se občas připomene

Teď ale své úsilí po sérii sportovních i společenských akcí směřuje k mistrovství Evropy na přelomu měsíce v Seville. „Trenér už vyhlásil závěrečnou přípravu, takže mám eliminovat všechny společenské a jiné aktivity,“ usmívá se svěřenkyně Tomáš Kacovského.

Po náročné a úspěšné olympijské sezóně začala s tréninkem o něco později. „Těžko porovnat, jak na tom jsem, kontrolní závody jsem vyhrála o dvacet sekund, ale ukáže se až na mistrovství Evropy. Není ideální, že první závod je hned tak významný, obvykle mi trvá, než se dostanu do závodního tempa, ale hlavním vrcholem bude až mistrovství světa v Koreji,“ ví.

Bolesti žeber, které málem zastavily její cestu za olympijským zlatem, se ještě občas připomenou. „Teď trénujeme dost, tak jsem je po zátěži na jedné straně docela pocítila. Ale nemělo by to být nic dramatického,“ věří skifařka.

Reklama