Hlavní obsah

Deblkanoisté Radoň s Dvořákem byli na úvod SP druzí na kilometru

Deblkanoisté Jaroslav Radoň s Filipem Dvořákem vybojovali v úvodním závodě Světového poháru v Szegedu druhé místo na olympijské trati 1000 metrů. Pátá posádka z loňských olympijských her v Londýně nestačila jen na domácí dvojici Róbert Mike, Henrik Vasbányai, Maďaři byli rychlejší o sekundu a 44 setin.

Foto: Vít Chalupa

Deblkanoisté Jaroslav Radoň a Filip Dvořák (v pozadí).

Článek

Čeští mistři Evropy z poloviční trati se ve finálovém závodě postupně posouvali z třetího až na první místo na posledním mezičase, náporu maďarské posádky na poslední dvěstěpadesátce ale neodolali. Stříbro uhájili před Poláky Tomaszem Kaczorem a Vincentem Slominským o 216 tisícin.

"Popravdě řečeno, nejsme úplně spokojení, protože jsme nezvládli závěr závodu. Kdybychom vyhráli a nebo aspoň měli menší odstup od Maďarů, tak bychom byli radši," prohlásil v tiskové zprávě svazu Radoň. S medailí však byl spokojen, neboť soupeř byl nad jejich síly. "Dnes jsme na ně neměli. Filip (Dvořák) je v lepší formě než já, já jsem v konci závodu vytuhl," uvedl.

Kajakářům Danielu Havlovi s Janem Štěrbou utekla medaile z K2 o jediné místo. Na čtvrté pozici je od bronzu dělila více než sekunda, závod vyhráli domácí olympijští vítězové Roland Kökény s Rudolfem Dombim, kteří byli o 2,730 sekundy rychlejší než česká loď.

"Podali jsme podstatně horší výkon než v páteční rozjížďce, kdy jsme s Maďary prohráli o setiny sekundy. Ale finále nám nevyšlo. Na našem výkonu se podepsaly i další páteční starty na trati 500 metrů," hodnotil Štěrba. "Čtvrté místo ani nevadí, zklamáním je hlavně odstup. Ale rozhodli jsme se, že při Světových pohárech vyzkoušíme více disciplín, abychom pak pro hlavní závody sezony věděli, které jsou ty pravé," uvedl.

Na stupně vítězů nedosáhl ani Josef Dostál, který skončil pátý s více než třísekundovou ztrátou na bronz. S převahou vyhrál bronzový medailista z OH Max Hoff z Německa.

Příští závod Světového poháru se koná příští týden v Račicích. "Věřím, že forma bude gradovat právě doma. Navíc se čeká ještě větší konkurence než tady. O to to bude zajímavější," doplnil Radoň.

gi alf pam nkr

Reklama