Hlavní obsah

Starosta Montrealu chce bojovat o plavecké MS

PRAHA

Starosta Montrealu Gerald Tremblay se nehodlá smířit s verdiktem Mezinárodní plavecké federace (FINA), která kanadskému městu ve středu odebrala pořadatelství letošního světového šampionátu v plaveckých sportech. Šéf radnice hodlá všemi prostředky bojovat o to, aby Montreal dostal mistrovství světa zpět.

Foto: Internet

Australský plavec Ian Thorpe - ilustrační foto

Článek

Montreal o šampionát, který se má uskutečnit od 17. do 31. července, přišel kvůli problémům s naplněním rozpočtu. V pokladně organizátorům chybělo osm miliónů amerických dolarů od sponzorů a očekávané výše nedosáhl ani zisk z prodeje vstupenek. Vzhledem k tomu, že pořadatelé nebyli schopni předložit požadované záruky finančního zajištění akce, vedení FINA se rozhodlo najít nového pořadatele.

Starosta Montrealu tento verdikt nepovažuje za definitivní. "Nabídneme finanční záruky, takže se akce bude moci uskutečnit v Montrealu bez ohledu na to, co se stalo mezi FINA a pořadateli. Máme smlouvu s FINA a očekáváme, že bude dodržena," řekl Tremblay deníku Globe and Mail.

Podle kanadského listu starosta založil skupinu, která se bude snažit najít chybějící sponzory, a přesvědčuje vedení světového plavání, aby mistrovství světa vrátilo Montrealu.

Reklama

Související témata: