Hlavní obsah

Synek a Knapková postoupili na veslařském ME do semifinále

Sevilla

Skifaři Ondřej Synek a Miroslava Knapková vyhráli své úvodní jízdy na mistrovství Evropy ve veslování v Seville a bez problémů si zajistili postup do sobotních semifinále. Z odpoledních oprav do semifinále postoupil i dvojskif Jan Andrle, Michal Plocek, dvojskif lehkých vah Markéta Pazderková, Tereza Šírerová a párová čtyřka ve složení Petr Vitásek, Petr Ouředníček, Martin Basl, Adam Štěrbák.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Skifaři Ondřej Synek a Miroslava Knapková postoupili do semifinále ME.

Článek

Dalších šest českých posádek čekají opravy v sobotu. Čtyřka bez kormidelníka lehkých vah Miroslav Vraštil, Jiří Kopáč, Ondřej Vetešník, Jan Vetešník obsadila ve své úvodní rozjížďce druhé místo a přišla o přímý postup do finále, který vybojovala nejrychlejší dánská posádka.

Podobně dopadla i osmiveslice Matyáš Klang, Jakub Podrazil, David Jirka, Jan Pilc, Milan Doleček, Petr Melichar, Jakub Koloc, Kornel Altman a kormidelník Oldřich Hejdušek, kteří skončili třetí. Přímo do finále postoupily lodě Německa a Polska.

Ze hry o medaile už vypadl dvojskif lehkých vah Martin Slavík, Adam Kapa, který bude v sobotu bojovat jen o účast v C-finále.

Reklama