Hlavní obsah

Ve finále ME ve veslování je šest českých posádek, včetně skifařů Synka a Knapkové

Sevilla

Šest českých posádek se v neděli představí ve finále mistrovství Evropy ve veslování v Seville. Do bojů o medaile postoupili díky výhrám v semifinále i skifaři Ondřej Synek a Miroslava Knapková, kteří patří k hlavním aspirantům na zisk zlatých medailí.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Skifaři Ondřej Synek a Miroslava Knapková na tiskové konferenci před odletem české reprezentace na mistrovství Evropy ve veslování.

Článek

Díky výhře v opravách mezi šest nejlepších ve své disciplíně prošla i čtyřka bez kormidelníka lehkých vah Miroslav Vraštil, Jiří Kopáč, Ondřej Vetešník, Jan Vetešník a osmiveslice ve složení Matyáš Klang, Jakub Podrazil, David Jirka, Jan Pilc, Milan Doleček, Petr Melichar, Jakub Koloc, Kornel Altman a kormidelník Oldřich Hejdůšek.

Ve finále se představí i ženský dvojskif Lenka Antošová, Denisa Čvančarová a dvojka bez kormidelnice Kateřina Kopecká, Martina Stillerová.

Další čtyři posádky čeká start v B-finále. O 7. až 12. místo budou bojovat skifařka lehkých vah Daniela Nacházelová, dvojskif lehkých vah Markéta Pazderková, Tereza Šírerová, dvojskif Jan Andrle, Michal Plocek a párová čtyřka Petr Vitásek, Petr Ouředníček, Martin Basl, Adam Štěrbák.

Reklama

Související témata: