Hlavní obsah

Mistr Evropy Prskavec vyhrál na SP semifinále, Hradilek vypadl

Cardiff

Mistr Evropy ve vodním slalomu Jiří Prskavec vyhrál v úvodním závodu Světového poháru v britském Cardiffu semifinále kajakářů a v sobotním finále pojede o medaili jako poslední. Postoupili také kanoisté Stanislav Ježek, který byl v semifinále třetí, a Michal Jáně, jenž skončil hned za ním.

Foto: Slalom Troja

Kajakář Jiří Prskavec.

Článek

Naopak nedařilo se stříbrnému olympijskému medailistovi z Londýna Vavřinci Hradilkovi, který v semifinále kajakářů neprojel poslední branku a ze soutěže vypadl. Ze stejného důvodu byl na konci startovního pole také ve finále nedávného ME v Krakově, kde Prskavec vyhrál.

Přitom Hradilek byl jasně nejrychlejší v první jízdě dne, proto si dopřál luxus odpočinku a do druhé kvalifikační jízdy už nenastoupil, stejně jako devět jeho soupeřů.

V semifinále byl Hradilek na začátku velmi rychlý, ale ve třetině trati si připsal dotek branky. V závěrečné části podjel poslední protivodnou branku, kde ztratil několik sekund, a ve snaze dohnat ztrátu přišla největší chyba. Do poslední branky se nevešel a ještě převrhl loď.

Dařilo se kanoistkám, Monika Jančová byla druhá a Kateřina Hošková postoupila do boje o medaile jako čtvrtá. Naopak kanoista Vítězslav Gebas neprojel dvě branky a v semifinále skončil poslední třicátý. Nepostoupili ani další kajakáři Luboš Hilgert a Vít Přindiš, kteří rovněž zaznamenali penalizaci 50 sekund za neprojetí branky.

Všichni vodní slalomáři, kteří postoupili do finále, si zajistili účast na MS, které by se mělo konat v září v Praze. Účast v nejlepší desítce na vrcholných akcích první části sezony je totiž podmínkou Českého svazu kanoistů ke startu na MS. Už v Krakově na ME účast na světovém šampionátu potvrdili kajakář Prskavec, deblkanoisté Ondřej Karlovský s Jakubem Jáněm a kajakářka Eva Ornstová.

Reklama

Související témata: