Hlavní obsah

Kvalifikaci na Světový pohár v Seu vyhrály tři české lodě

Seu d'Urgell
Aktualizováno

Tři české lodě vyhrály kvalifikaci na třetí závod Světového poháru ve vodním slalomu ve španělském Seu d'Urgell. Nejrychlejší byli kanoista Stanislav Ježek, kajakář Vít Přindiš a v kategorii deblkanoistů Ondřej Karlovský, Jakub Jáně.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Český kanoista Stanislav Ježek - archivní foto.

Článek

V tradičně nabité kategorii K1 si skvěle vedli i další čeští reprezentanti. Stříbrný olympijský medailista z Londýna Vavřinec Hradilek byl druhý se ztrátou 1,04 sekundy a Luboš Hilgert obsadil čtvrté místo. Za Přindišem zaostal o 1,24 sekundy.

Jako poslední čtyřicátý postoupil čerstvý mistr Evropy Jiří Prskavec díky první jízdě, v níž zaznamenal čtyři trestné sekundy za dotyky na brankách. Ve druhé neprojel dvacetiletý talentovaný závodník dvě branky.

Mezi kanoisty vyhrál vítěz úvodního pohárového závodu v Cardiffu a druhý muž průběžného pořadí Ježek o 1,45 sekundy před Španělem Anderem Elosegim. Třetí byl na olympijském kanálu z roku 1992 Michal Jáně, který ve Walesu překvapil třetím místem, ale v minulém závodu v Augsburgu kvalifikaci nezvládl. Do postupové třicítky se dnes vešel i desátý Vítězslav Gebas.

Mezi posádkami C2 uspěly dnes všechny české lodě. Kvalifikací prošli Kašpar se Šindlerem, olympijští medailisté Volf se Štěpánkem i Koplík s Vrzáněm. Z kajakářek se v sobotu představí třetí žena kvalifikace Karolína Galušková a také Štěpánka Hilgertová a Kateřina Kudějová. V kvalifikaci kanoistek skončila na druhém místě Kateřina Hošková, která nestačila jen na Francouzku Caroline Loirovou.

Reklama

Související témata: