Hlavní obsah

Do semifinále na MS prošly Chocová i šestá Baumrtová

Barcelona

Znakařka Simona Baumrtová i prsařka Petra Chocová potvrdily, že mají na mistrovství světa v plavání v Barceloně dobrou formu. Obě postoupily do semifinále závodů na stometrové trati, Baumrtová byla v dnešních rozplavbách dokonce šestá. Semifinále jsou na programu dnes v podvečer.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Plavkyně Simona Baumrtová

Článek

Baumrtová předvedla v silně obsazené rozplavbě celkově šestý čas 1:00,05 sekundy, kterým za vlastním českým rekordem z letošní sezóny zaostala o šest setin. V její rozplavbě byly Američanka Missy Franklinová (59,13) a Maďarka Katinka Hosszuová (59,40), dvě nejrychlejší ženy dopoledne.

Chocové silnější tratí je sprinterská padesátka, ale na dvojnásobné distanci bude mít ještě další šanci překonat vlastní český rekord. V rozplavbě za ním výkonem 1:08,18 zaostala o desetinu. Ve srovnání s Baumrtovou bude mít ale boj o postup do finále o dost těžší, do semifinále se kvalifikovala jako třináctá.

Už v rozplavbách tohoto závodu zaplavala šestnáctiletá olympijská vítězka Ruta Meilutyteová z Litvy evropský rekord 1:04,52 minuty, kterým vlastní výkon z mítinku v Monaku vylepšila o plných 68 setin.

Rozplavby se naopak staly konečnou pro znakaře Martina Baďuru, který byl výkonem 56,19 sekundy na stovce třicátý, Tomáši Havránkovi stačil čas 1:50,56 na 200 metrů volný způsob na 36. místo.

Michal Navrátil, který se účastní premiérového skákání do vody z extrémní výšky 27 metrů, je po úvodních dvou pokusech na šestém místě. Vede Mexičan Jorge Ferzuli, následují Britové Matt Cowen a Blake Aldridge. Odvážné skokany čekají zbývající tři skoky ve středu.

Reklama