Hlavní obsah

Jefimovová překonala světový rekord na 50 m prsa. Zvládla to už v rozplavbách

Aktualizováno

Ruska Julija Jefimovová zdolala na mistrovství světa v Barceloně už v rozplavbách na 50 metrů prsa světový rekord! Dohmátla v čase 29,78 a dosavadní rekordní čas Američanky Jessiky Hardyové z roku 2009 zlepšila o dvě setiny sekundy. Česká plavkyně Petra Chocová postoupila do odpoledního semifinále ze sedmého místa výkonem 30,77.

Foto: Albert Gea, Reuters

Ruská plavkyně Julija Jefimovová překonala rekord na 50 metrech technikou prsa.

Článek

Loňská mistryně Evropy na této trati Petra Chocová postoupila do odpoledního semifinále ze sedmého místa výkonem 30,77. Její český rekord z letošního května má o šest setin lepší hodnotu.

Jefimovová, která na této neolympijské trati získala titul mistryně světa v roce 2009 a před dvěma lety byla druhá, nemohla rekordnímu času uvěřit. Po pátečním triumfu na dvoustovce měla totiž problémy se spánkem. „Půl noci jsem nespala a jsem tak unavená. Ani jsem nešla na rozplavání, jsem tak ospalá - a zaplavala jsem svěťák. To je bláznivé," řekla jednadvacetiletá Ruska.

Martin Baďura obsadil na znakařské padesátce 26. příčku, časem 26,26 zaostal o tři setiny za vlastním českým rekordem z loňského roku. Sabina Dostálová skončila v kraulovém sprintu na 50 metrů dvaačtyřicátá.

Reklama

Související témata: