Hlavní obsah

Dva měsíce po úderu vodního živlu už kanál v Troji ožívá závody

Michal OsobaPrávo

Brazilští kanoisté debatují u kanálu nad správným průjezdem branek, o kus dál trénují čeští reprezentanti Jiří Prskavec s Kateřinou Kudějovou, po břehu se prohánějí bruslaři. Dva měsíce po úderu vodní zkázy už slalomářský areál v pražské Troji opět žije každodenním ruchem a o víkendu se na něm pojede mistrovství republiky.

Foto: Tibor Alfoldi, ČTK

Na kanálu v pražské Troji už se bude opět závodit.

Článek

Ne snad, že by nebyly následky povodní znát. Restaurace z budovy loděnice je přesunuta do přilehlého stanu, těžká technika opravuje přilehlé prostranství. „Restů zbývá ještě dost,“ připouští Jiří Rohan, šéf organizačního výboru mistrovství světa, které bude kanál hostit v září.

„Týkají se situace kolem jezu, stromů v řece i sloupků oplocení. Jsou to drobnosti, ale táhnou se dlouho, navíc nás svazuje stavba městského okruhu,“ popisuje Rohan.

Bouřka kácela stromy

Navíc rozmary počasí nekončí. „Nedělní bouřka porazila sedm stromů, tak jsme museli znova uklízet,“ říká Rohan, jenž se spolu se svými spolupracovníky snaží zajistit, aby následky povodní byly při světovém šampionátu co nejmenší. „Areál se nám nepovede zkrášlit tak, jak jsme si představovali. Na nový trávník je buď vedro, nebo to semeno spláchne bouřka,“ líčí.

Závodníci, kteří v Troji trénují, ale nikterak omezeni nejsou. „Maká se tu fest. Jediný problém je s tím, že hodně kolísá hladina vody, ale samotný kanál je úplně v pohodě,“ pochvaluje si stříbrný slalomář z Londýna Vavřinec Hradilek.

Reklama

Související témata: