Hlavní obsah

Skifař Synek začal MS úspěšně. Hned si připsal vítězství

Čchungdžu
Aktualizováno

Skifař Ondřej Synek vstoupil vítězně do mistrovství světa ve veslování v korejském Čchungdžu. Stříbrný medailista z loňských olympijských her v Londýně bez problémů vyhrál svou dnešní rozjížďku a postoupil do středečního čtvrtfinále.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Skifaři Mirka Knapková a Ondřej Synek před odletem na mistrovství světa v korejském Čchungdžu.

Článek

„Jelo se mi celkem v pohodě. Jen je tu strašné vedro. Respektive je tu ‚jen' třicet stupňů, ale kvůli velké vlhkosti je to jako kdyby bylo čtyřicet," uvedl Synek pro ČTK.

Hlavní aspirant na zisk titulu, který letos ještě neprohrál, porazil druhého Inda Sawarna Singha jen o jednu a půl sekundy. Menší rozdíl byl ale způsoben pouze tím, že Synek šetřil síly. Hned po startu si vypracoval náskok a pak jel v pohodě až do cíle.

Třicetiletý veslař pražské Dukly si stále v Asii zvyká na časový posun a aklimatizuje se. Ideální to ale ještě není. „Pořád špatně usínám. Je vidět, že Angličani, kteří jsou zde už dlouho, tak ‚lítají'. A třeba Bulhar Božilov, kteří přiletěl jako my, je ještě nerozjetý a unavený," řekl Synek, který ale věří, že v příštích dnech se jeho stav zlepší. „Forma, myslím, je. Pocitově se cítím dobře. Musím ale ještě omrknout ostatní," dodal Synek s úsměvem.

Další dvě posádky, které zasáhly do úvodního dne programu MS, již tak úspěšné nebyly. Párová čtyřka Petr Buzrla, Jakub Houska, Petr Ouředníček Martin Basl byla třetí a čtyřka bez kormidelníka Matyáš Klang, Jakub Podrazil, Jan Pilc, Milan Doleček čtvrtá. Obě lodě, které v případě úspěchu mohly postoupit přímo do semifinále, tak čekají opravy.

V pondělí do MS zasáhnou zbývající tři české posádky - skifařka Miroslava Knapková, dvojskif Jan Andrle, Michal Plocek a čtyřka bez kormidelníka lehkých vah Miroslav Vraštil, Jiří Kopáč, Ondřej Vetešník, Jan Vetešník

Reklama

Související témata: