Hlavní obsah

Deblkanoisté Kašpar s Šindlerem dojeli ve finále SP na druhém místě

Čeští deblkanoisté Jonáš Kašpar a Marek Šindler skončili druzí ve finále Světového poháru vodních slalomářů v Bratislavě. Vyhráli domácí bratři Peter a Pavol Hochschornerové, kteří českou dvojici porazili o 1,41 sekundy. Třetí skončili Francouzi Gauthier Klauss a Matthieu Peche, celkoví vítězi SP v této kategorii.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Deblkanoisté Jonáš Kašpar a Marek Šindler.

Článek

Výbornou formu v posledním závodu před mistrovstvím světa v polovině září v Praze prokázala pětačtyřicetiletá Štěpánka Hilgertová. Sice postoupila do finále těsně o jedinou setinu z posledního desátého místa, ale ve finále zrychlila, nechybovala a skončila nakonec stejně jako na olympijských hrách čtvrtá.

Vyhrála po skvělé a jasně nejrychlejší jízdě vítězka z Londýna Emilie Ferová z Francie, druhá skončila domácí Slovenka Jana Dukátová, která díky tomu vyhrála celkové hodnocení Světového poháru. Hilgertovou porazila o 39 setin Němka Jasmin Schornbergová.

Kudějová jízdu nezvládla

Vítězka kvalifikace a další Češka na startu semifinále Kateřina Kudějová svou jízdu nezvládla a skončila šestnáctá, Karolína Galušková neprojela branku a obsadila poslední třicáté místo.

Druhý český pár mezi deblkanoisty ve finále Jaroslav Volf a Ondřej Štěpánek zajeli v semifinále třetí nejrychlejší čas, ale ve finále minuli protivodnou branku hned v první části trati a jejich šance na dobré umístění skončila. Tomáš Koplík a Jakub Vrzáň byli třináctí.

Finále Světového poháru ve vodním slalomu v Bratislavě:
Muži:
C2
1. Pavol Hoschorner, Peter Hoschorner (SR) 107,98 (0 tr. sekund)
2. Kašpar, Šindler (ČR) -1,41 (0)
3. Klauss, Peche (Fr.) -1,57 (0)
...10. Volf, Štěpánek (ČR) -50,73 (52)
Ženy:
K1
1. Ferová (Fr.) 106,54 (0)
2. Dukátová (SR) -3,25 (0)
3. Schornbergová (Něm.) -4,12 (0)
4. Hilgertová (ČR) -4,51 (0)

Reklama

Související témata: