Hlavní obsah

Kajakáři a kanoisté se srazili v autě, teď je čeká boj na vodě

Michal OsobaPrávo

Nepříjemnost, která je potkala cestou na soustředění do Rakouska, už je teď spíše předmětem hecování dvou nejnadějnějších českých posádek pro mistrovství světa v kanoistice, které hostí od čtvrtka do neděle německý Duisburg.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Bronzový čtyřkajak z OH v Londýně (zleva) Daniel Havel, Lukáš Trefil, Josef Dostál a Jan Štěrba

Článek
Fotogalerie

Společně před šampionátem vyrazili do Lince. V jednom autě posádka bronzového čtyřkajaku z londýnské olympiády Daniel Havel, Lukáš Trefil, Josef Dostál a Jan Štěrba, ve druhém deblkanoisté Jaroslav Radoň a Filip Dvořák za volantem s trenérem Liborem Dvořákem.

„Jeli jsme výrazně starším autem a táhli hodně těžký člun. A řidič nedobrzdil, takže nám málem prolítl čtyřkajak předním sklem,“ popisoval Filip Dvořák. Spásou pro deblkanoisty byl kolemjedoucí tajemník Dukly Tomáš Odvárko, který jim své auto na zbytek cesty zapůjčil.

„Pro nás jsou kluci z K4 jasná konkurence, celé jaro a léto se je snažíme vyřadit, teď nevyšel ani náš poslední pokus, tak snad už jen na závodech. Prostě zdravá rivalita,“ smál se Dvořák.

Pokukují po medailích

Pátá deblkanoe z olympiády v Londýně po triumfu na domácím SP v Račicích a třech stříbrech z universiády touží po medaili z mistrovství světa, ještě lépe má rozjetou sezónu čtyřkajak, který suverénně získal i evropský titul.

V Duisburgu kajakáři oželí individuální starty a upnou se společně na olympijský kilometr. „Máme tam šanci na titul, rozhodnutí bylo jednomyslné,“ říká nejzkušenější člen posádky Štěrba.

Šampionát pro zranění kolene vynechává kanoista Martin Fuksa.

Česká nominace na MS v Duisburgu
Muži
200 m
K1: Šváb, K2: Kraft, Tarkulič, štafeta K1: Kraft, Kusovský, Tarkulič, Šváb, C1: Drahokoupil, C2: Luňáček, Egermaier, štafeta C1: Drahokoupil, Egermaier, Luňáček, Miškovský
500 m
K1: Davídek, K2: Špicar, Šlouf, C1: Miškovský, C2: Radoň, Dvořák
1000 m
K1: Adam, K2: Špicar, Šlouf, K4: Havel, Trefil, Dostál, Štěrba, C2: Radoň, Dvořák, C4: Ruso, Drahokoupil, Janda, Miškovský¨
5000 m
K1: Adam, C1: Dubský
Ženy
200 m
K1: Fasnerová, K2: Havlová, Blahová, C1: Ježová, štafeta K1: Fasnerová, Šebestová, Kožíšková, Slivanská
500 m
K1: Hrochová, K2: Havlová, Blahová, K4: Kožíšková, Šebestová, Machová, Slivanská
1000 m
K1: Kožíšková
5000 m
K1: Hrochová

Reklama