Hlavní obsah

Australanka místo Hejnové prohání Knapkovou. Je to ženský Synek, uznale říká česká skifařka

Praha

Soupeřka, která měla trápit spíš Zuzanu Hejnovou, vyrostla skifařce Mirce Knapkové. Bývalá mládežnická vicemistryně světa na 400 m překážek Kim Crowová z Austrálie oplatila na veslařském mistrovství světa v Jižní Koreji olympijské vítězce porážku z Londýna, Knapková ale bronz brala všema deseti.

Foto: Lee Jin-man, ČTK/AP

Bronzová Mirka Knapková (vpravo), vedle ní zlatá Australanka Kim Crowová a vlevo stříbrná Emma Twiggová z Nového Zélandu.

Článek
Fotogalerie

I váš trenér Tomáš Kacovský říká, že ho bronz nadchl, když jste letos zvládla jen 60 procent tréninků.

To berte s nadsázkou, on dělá, že netrénuju. (úsměv) Spíš myslel, že jsem trénink přizpůsobila povinnostem, akcím a rozhovorům a nebyla jsem tam v hodinu, kdy by si představoval. Někdy mi musel ubrat, když jsem byla unavená, ale co jsem mohla, jsem odtrénovala. Navíc to srovnával s olympijským rokem, kdy se trénuje nejvíc a vše ostatní jde stranou.

Vy jste po triumfech na mistrovství Evropy, světa i olympiádě nepomýšlela výš?

Ti, co veslování sledují, dokáží tuhle medaili ocenit. Když jsme jely po olympiádě závod v Bostonu na osmě, všechny jsme měly ještě volno a Australanka Crowová už si přidávala tréninky na skifu. To už jsem viděla, že přijede ve formě.

Za rok jí zkusíte porážku vrátit?

Rezerva tam je, věřím, že ještě lepší umístění zvládnu. Ale bavili jsme se s trenérem, že ta Australanka je fakt výjimečná, postavou i fyziologicky. Běhala čtvrtku překážek, ale pak začala kvůli zranění veslovat. Je to takový Ondra Synek v ženském provedení, další roky asi povede ženský skif, ale když jsem ji porazila na olympiádě, snad to ještě zvládnu.

Zatím se vám se Synkem nepovedlo vyhrát světovou akci současně. Vyjde to ještě?

Zrovna jsme se o tom bavili, i náš předseda Jirka Kejval říkal, že když už se nám teď daří získávat tituly, má další přání, aby se nám to povedlo naráz. Bylo by to hezké.

Zdá se, že Synkovi svědčí spíše vzdálenější destinace, vám bližší…

Mně časový posun nedělá dobře, tělu trvá, než se srovná. Na Nový Zéland jsme odjížděli měsíc dopředu a zvládli jsme to. Teď jsme dorazili jako jeden z posledních států a hlavně při rozjížďkách bylo znát, že jsme z toho vyřízení. Asi to byla chyba, měli jsme letět dřív.

Ondřej Synek si z Koreje přivezl vařečku, co vy?

Já asi nic… Vlastně jo! Trenér si koupil takový klobouk a myslím, že už je můj. (směje se)

Reklama