Hlavní obsah

Dostala ránu do žeber a se šampionátem se loučila. Nakonec Hilgertová v Praze pojede

Praha

Nemít záchrannou vestu při Světovém poháru v Čunovu, Štěpánka Hilgertová by na mistrovství světa ve vodním slalomu v pražské Troji zřejmě vůbec nestartovala. Ne snad, že by dvojnásobná olympijská vítězka musela vyplavávat ze svého kajaku, nafukovací vesta tentokrát plnila svoji ochrannou funkci.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vodní slalomářka Štěpánka Hilgertová.

Článek

Při závodě hlídek trefila pětačtyřicetiletou Hilgertovu loď o 21 let mladší kolegyně Evy Ornstové do žeber. „Mám z protivodné branky vyjet jako první, než tam Eva vjede a nějak se nezadařilo. Vesta zafungovala jako tlumič, člověk v zápalu boje nic necítí, ale cestou domů to docela bolelo,“ popisovala následky kolize.

Už chtěla volat náhradnici

Celý týden pak místo tréninku lítala po doktorech. „V běžném životě mě to neomezovalo, ale na vodě jezdit nešlo. Zkoušeli jsme laser, wobenzym, homeopatika,“ vyjmenovává léčebné metody. Chvílemi už byla skeptická a chystala se kontaktovat náhradnici Karolínu Galuškovou.

„Honilo se mi hlavou ve dne v noci, kdy jí mám zavolat, ať jede za mě. Nebyly to vůbec veselé myšlenky, pochybovala jsem, jestli budu moct závodit, protože vám nikdo neřekne, kdy to přestane bolet,“ líčí.

Až v posledních dnech se její zdravotní stav rázně zlepšil. „O víkendu mi spadl velký kámen ze srdce. V tuhle chvíli jsem přesvědčená, že mě to neomezuje,“ hlásí s úlevou Hilgertová.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články