Hlavní obsah

Nerozluční parťáci. Se závoděním skončí, od pondělí bude Volf Štěpánkovi šéfovat

Praha

Nerozlučnou dvojicí zůstanou deblkanoisté Jaroslav Volf s Ondřejem Štěpánkem i po skončení mistrovství světa ve slalomu na divoké vodě, které ve čtvrtek začíná v pražské Troji. Jak dvojnásobní olympijští medailisté už na jaře avizovali, po šampionátu ukončí kariéru. A dál se budou potkávat na břehu a v kanceláři.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Deblkanoisté Jaroslav Volf (vpředu) a Ondřej Štěpánek

Článek

Oba bývalí spolužáci ze školních lavic zůstanou zaměstnanci v Dukle Brandýs nad Labem. „Já se od pondělka přesunu do kanceláře,“ hlásí háček posádky Volf, který bude vedoucím trenérem v klubu.

Začne v kanceláři

„Budu se snažit proniknout do chodu oddílu a zajistit jeho fungování, aby mohli závodníci v klidu jezdit. A časem bych rád i přímo trénoval, když se najdou nějací svěřenci,“ plánuje Volf.

Jeho parťák bude řadovým trenérem. „Na starosti budu mít deblkanoe, takže bych měl dál dělat to, čemu rozumím, jen se přesunu z vody na břeh,“ hlásí Štěpánek, který tak bude faktickým podřízeným svého parťáka.

Role se prohodí

„Takže to zůstane pořád stejné,“ culí se Volf. „Prostě jak jsem mu třiadvacet let nadával, teď bude nadávat on mně. Role se prohodí a zůstane to v rovnováze,“ usmívá se Štěpánek.

Jeho svěřenci budou současní tréninkoví parťáci „Volfíků“, talentované dvojice Karlovský–Jáně (letos třetí na ME) a Kašpar–Šindler (mistři Evropy do 23 let). „Mají velký potenciál získat medaili už tady v Praze, stačí nabrat pár zkušeností,“ věří Štěpánek. „V určitých situacích už jezdí líp než my,“ nemá o pokračování úspěšné české disciplíny strach ani Volf.

Šampionát v Troji ale nebude pro 33leté slalomáře jen rozlučkovou akcí, chtějí končit s úspěchem. Vždyť na stejné trati vybojovali před sedmi lety titul mistrů světa. „Hlavně bychom chtěli, aby naše poslední jízda byla finálová,“ věří Volf v postup mezi elitní desítku.

Reklama