Hlavní obsah

Volf a Štěpánek vládli kvalifikaci, naháněli je tréninkoví parťáci. Každá medaile bude skvělá, hlásí

Praha

Krásný pohled se naskytl českým fanouškům na výsledky kvalifikace deblkanoistů při mistrovství světa v pražské Troji. Na první místě Volf se Štěpánkem, druzí Kašpar a Šindler, čtvrtí Karlovský s Jáněm. Nejzkušenější z trojice tréninkových parťáků tak do svého rozlučkového šampionátu vstoupili nejlepším možným způsobem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vodní slalomáři Jaroslav Volf (vpředu) a Ondřej Štěpánek během kvalifikace MS.

Článek
Fotogalerie

Najdete na svých kvalifikačních jízdách vůbec nějaké chyby?

Štěpánek: Jelo se nám dobře. Věděli jsme, že postupujeme z první jízdy, ale do finále je ještě dlouhá cesta. Ve druhé jízdě jsme si chtěli vyzkoušet nějaké kombinace, které by měly být podobné i na té semifinálové a finálové trati. Jeli jsme to napřímo a zase čistě. Jsem spokojený, jak jsme to zvládli.

Připouštíte si, že tu závodíte naposledy v kariéře?

Volf: Nemáme hlavu v oblacích, soustředíme se tady stejně jako na každý jiný vrchol sezóny, který jsme kdy absolvovali. Je lepší nepřemýšlet o tom, že to je poslední závod, a soustředit se na branky.

Na nedělní semifinálové a finálové jízdy bude trať náročnější.

Volf: Trochu ano, ale ani ta kvalifikační nebyla úplně jednoduchá, řekl bych, že jedna z těžších, které jsme letos na světových pohárech měli.

Všechny české posádky jste tady z jedné tréninkové skupiny. Hodně spolu rozebíráte jednotlivé průjezdy branek?

Štěpánek: Trénuje nás Ondra Mohout, prohlídka trati je podle toho, jak ji stihneme. Kluci si to prošli včera najednou, my až dneska. Na břehu si řekneme, že to jedeme takhle, nebo takhle. Ale jinak je každá posádka zkušená, trenér je tam jenom jako rádce.

Volf: Mezi jízdami se většinou srovnáváme s těmi nejrychlejšími, teď to shodou okolností byly lodě z naší skupiny.

Může takhle vypadat pořadí i po finále?

Štěpánek: Kdyby to dopadlo tak jako po první kvalifikaci, že bychom skončili první tři, bylo by to samozřejmě super. Je jedno, jestli bychom byli první nebo třetí, každá medaile z mistrovství světa, ať je jakákoliv, bude skvělá.

Volf: Ale bude to hodně těžké. Kvalifikační jízdy byly pro cizince seznamovací, oni se do toho postupně dostávají, získávají informace, jak co jet. Do dalších jízd budou nebezpečnější. Sednou si k tomu, rozpitvají videa a semifinále už bude o něčem jiném.

I vy budete muset přidat?

Štěpánek: To každopádně. Jsem rád i za kluky, že jsme si to všichni vyjeli první kvalifikační jízdou a druhou mohli jet na pohodu.

Reklama