Hlavní obsah

Kanoistka Hošková titul na MS v Praze neobhájí

Praha
Aktualizováno

Kateřina Hošková na mistrovství světa ve vodním slalomu v Praze svůj titul z roku 2011 z Čunova neobhájí. V sobotním semifinále sice zajela se třemi dotyky branky čtvrtý čas, ale chvíli po dojetí jí rozhodčí připsali padesátisekundovou penalizaci za neprojetí osmnácté branky, což znamenalo konec nadějí a 16. místo.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kateřina Hošková na trojském kanále v Praze.

Článek

Hošková tak neměla štěstí jako v pátek kajakář Vavřinec Hradilek, kterému rovněž sudí zapsali 50 sekund, ale český tým podal úspěšný protest a Hradilek v sobotu finále pojede. "Musel jsem po zhlédnutí videa uznat, že tentokrát byla," prohlásil šéftrenér reprezentace Jiří Pultera.

Radost se změnila v slzy

Radost Hoškové z postupu na velmi nároční trati v Troji se tak změnila v slzy. "Byl tam šťouch, nevím, nechápu to, stíhala jsem to, jen jsem to šťouchla zády," řekla zdrcená Hošková. Když se novinku dozvěděla, klekla na kolena.

Finále této neolympijské kategorie je připraveno na 12:30, o necelou půlhodinu později vyjedou na finálovou trať kanoisté. Kajakáři zahájí boje o medaile v 13:25. Odpoledne jsou na programu hlídky těchto kategorií.

Mistrovství světa ve vodním slalomu v Praze:
Semifinále:
Ženy:
C1:
1. Foxová (Austr.) 134,28 (6 trestných sekund)
2. Franklinová (Brit.) -1,86 (6)
3. Mácová (SR) -5,57 (10)
...16. Hošková -55,27 (56)
17. Jančová (obě ČR) -66,39 (52) - obě nepostoupily

Reklama

Související témata: